• Samsung izsludina vispasaules nozagto mākslas darbu meklēšanu

    Māksla
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Samsung vispasaules akcijā aicina atsaukties ikvienu iedzīvotāju ar jebkāda veida informāciju vai pavedienu par 12 slavenāko mākslas darbu zādzībām.

    Šobrīd policijas meklēšanā ir Monē, Van Goga, Sezana un citu mākslinieku pasaules slaveni šedevri. Virtuālajā izstādē ar nosaukumu Zudušie mākslas darbi” ir iespējams iepazīties ar visiem 12 nozagtajiem mākslas darbiem. Tie vēl līdz 10. februārim ir apskatāmi izstādes mājas lapā un Samsung Frame TV iebūvētajā mākslas darbu platformā Art Store.

    Ikviens ir aicināts piedalīties nozagto mākslas darbu mistērijas atrisināšanā un nozieguma atklāšanā. Izmantojot mirkļbirku #MissingMasterpieces, sociālajos tīklos iespējams publicēt jebkādas norādes un pavedienus, kas varētu palīdzēt atšķetināt šīs zādzības. Izstāde ir radīta sadarbībā ar mākslas noziegumu ekspertu, asociācijas Pētījumi par noziegumiem pret mākslu dibinātāju Dr. Noā Čarniju (Noah Charney).

    Kā norāda eksperts: “Pasaules prakse vairākkārt ir pierādījusi, ka neskaitāmos gadījumos tieši internetā šķietami nenozīmīgi publicētas informācijas dēļ ir bijis iespējams atrast nepieciešamos pavedienus noziegumu atrisināšanai.”

    Tieši ar šādu mērķi Samsung ir radījis zudušo mākslas darbu tiešsaistes izstādi – veicināt sabiedrības informētību par mākslas darbu nelikumīgu tirdzniecību, kā arī sekmēt tās iesaisti noziegumu apkarošanā.

    Pastāv liela iespējamība, ka kāds no nozagtajiem mākslas darbu oriģināliem vairs netiks atrasts, tādēļ Samsung radītā izstāde šobrīd ir vienīgā vieta, kur tos visus iespējams apskatīt vienuviet.

    “Māksla ir radīta lai sniegtu baudījumu ikvienam, tādēļ tas ir mūsu kopējais pienākums to saglabāt un nodot nākošajām paaudzēm. Tieši šī iemesla dēļ esam radījuši izstādi Zudušie mākslas darbi, lai sniegtu iespēju plašākai sabiedrības daļai aplūkot mākslas darbus, kuri iespējams nākotnē nevienā muzejā vairs nebūs skatāmi,” Samsung Electronics Baltics Korporatīvās komunikācijas vadītāja Līga Bite.

    Izstādē apskatāmi tādi pasaules slaveni šedevri kā Van Goga gleznas Pavasara dārzs, Doktora Gašē portrets un Gleznotājs ceļā uz darbu, Sezana mākslas darbs Skats uz Auversu pie Uāzas, Monē Vaterlo tilts un citi. Sezana gleznas aplēstā vērtībā ir 3,8 miljoni dolāru, Monē  – 27,6 miljoni dolāru. Turpretī, aprēķinot visu nozagto Van Goga gleznu kopējo vērtību, tā sasniedz aptuveni 500 miljonus dolāru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē