• Nissan Leaf — žurnāla KLUBS lielais auto tests

    Atpūta
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    Aivars Pastalnieks
    Aivars Pastalnieks
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts
    Žurnāla KLUBS otrais autotests veiksmīgi noslēdzies. 10 auto un tikpat daudz aizrautīgu braucēju, kuri izmēģināja jaunākos autoindustrijas modeļus īpašā maršrutā – gar Daugavas krastu līdz Pļaviņām, Odzienas pilij, Ērgļiem un tad pa Lielajiem Kangaru kalniem atpakaļ uz Rīgu. Paldies dalībniekiem un auto dīleriem par dalību šajā piedzīvojumā!

    Nissan Leaf

    Nissan Leaf 2018. gadā kļuva par vispirktāko elektroautomobili Eiropā, veiksmīgi turpinot nulles līmeņa emisiju filozofiju arī šogad. Leaf pieejams divās jaudas un akumulatora ietilpības versijās. Leaf e+ modifikācija aprīkota ar ietilpīgu 62 kW akumulatoru, kombinācijā ar elektromotoru attīstot 214 ZS.

    Izstrādājot jauno e-Pedal funkciju, Leaf piedāvā jaunu braukšanas pieredzi, sniedzot iespēju paātrināties, bremzēt un pilnībā apstādināt auto, izmantojot tikai vienu pedāli.  Akumulatora uzlādi iespējams veikt gan no parastas mājsaimniecības kontaktligzdas, gan ātrās uzlādes stacijās visā Eiropā. Jaunais Nissan Leaf maksā no 36 880 eiro.

    Braucēju viedokļi:


    • Toms Kalnītis, Ldz ārējās komunikācijas daļas vadītājs

    «Elektroauto pilsētā ir ideāls – bezmaksas stāvvietas, atļauta braukšana pa sabiedriskā transporta joslām. Tas ir liels bonuss, ko labprāt izmantotu. Leaf ir praktisks auto ar ļoti daudziem plusiem. Iedarbinot auto, tas ir kluss. Pārvietošanās pilsētā, neizdvešot skaņas, – interesanti!

    Biju patīkami pārsteigts par to, cik kvalitatīvi izstrādāts salons.

    Ādas apdare, ērta stūre un elementi, kas veido patīkamu sajūtu. Pateicoties e-Pedal funkcijai, Leaf jau brauciena laikā spēj patstāvīgi uzlādēties, tādējādi pilsētas režīmā var nobraukt aptuveni vairākus simtus kilometru. Forši! Ideāls kā otrais ģimenes auto!»


    • Matīss Neimanis, akceleratora un investīciju fonda līdzīpašnieks

    «Gluži kā iekāpt 22. gadsimtā! Biju viens no pirmajiem, kurš Rīgā sāka braukt ar elektrisko skrejriteni, tāpēc esmu ar visām četrām par elektroauto attīstību.

    Pirmais iespaids par Leaf ļoti labs!

    Klusā gaita un dinamika. Mana ikdiena tiek pavadīta pilsētā īsās distancēs, tāpēc elektroauto ir racionāla izvēle. Ar vienu uzlādi Leaf spēj veikt garu distanci. Es pat riskētu uz Liepāju aizbraukt!

    Ja Latvijā būtu lielāks atbalsts elektroauto, esmu par 99% pārliecināts, ka jau šobrīd brauktu ar elektroauto. Tas ir tikai laika jautājums, līdz arī mūsu galvaspilsētā tiks aizliegtas automašīnas ar lielas litrāžas dzinējiem. Elektroauto ir mūsu nākotne.»


    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē