• Coca-Cola sāks papīra pudeles testēšanu Eiropā

    Gribu dzīvot zaļāk
    Ziņu aģentūra LETA
    12. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Bezalkoholisko dzērienu ražotājs Coca-Cola Co. sāks papīra pudeles testēšanu Eiropā, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

    Kompānijā pauda, ka papīra pudeles prototipa izmēģināšanu paredzēts uzsākt 2021.gada otrajā ceturksnī Ungārijā. Tās būs 2000 250 mililitru pudeles ar augu bāzes dzērienu AdeZ.

    Jaunais papīra pudeļu prototips tiek izstrādāts kā daļa no sadarbības starp Coca-Cola pētniecības un attīstības laboratoriju Briselē un Dānijas papīra pudeļu ražošanas uzņēmumu Paboco, skaidroja Coca-Cola pārstāvji.

    Tāpat tika minēts, ka Paboco izstrādātās tehnoloģijas mērķis ir radīt 100% pārstrādājamas pudeles, kas izgatavotas no ilgtspējīgi iegūtas koksnes ar bioloģisku materiālu barjeru, kas piemērota tādām šķidrajām precēm kā gāzēti un negāzēti dzērieni, un skaistumkopšanas produkti.

    «Pašreizējais prototips sastāv no papīra apvalka ar pārstrādājamu plastmasas apšuvumu un vāciņu. Galvenais projekta mērķis ir izstrādāt pudeli bez plastmasas čaulas, ko var pārstrādāt kā papīru,» piebilda kompānijā.

    Coca-Cola pārstāvji norādīja, ka projekts tiek īstenots kā daļa no uzņēmuma stratēģijas «Pasaule bez atkritumiem». Kompānija plāno līdz 2030.gadam pilnībā atgūt pārdotā iepakojuma apjomu, lai to nodotu atkārtotai pārstrādei.

    «Šajā sakarā uzņēmums pēta inovatīvus iepakojuma risinājumus, kas veicinātu ilgtspēju un aprites ekonomiku visiem iepakojuma materiāliem,» pauda kompānijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē