• Čipsis un Dullais ar dziesmu vēlas aktualizēt atkritumu šķirošanu

    Dziesmas
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem.
    Čipsis un Dullais oktobra vidū laiduši klajā dziesmu Šķirošanās laiks. Mūziķi smeldzīgo balādi veidojuši, lai aicinātu klausītājus pievērst uzmanību vides ilgtspējai un derīgo atkritumu pārstrādei.

    Dueta dalībnieks Čipsis uzskata, ka dziesma liek aizdomāties par to, cik videi draudzīgi mēs esam ikdienā. Viņš norāda: «Patiesībā to var salīdzināt arī ar cilvēku attiecībām. Lai arī vārds šķiršanās visbiežāk asociējas ar negatīvo un kaut kā zaudējumu, ne vienmēr tas tā arī ir. Šķirties, gluži tāpat kā šķirot, ir jāprot. Šķiroties mēs atvēlam laiku un telpu kam jaunam, dodam sev iespēju gūt jaunus iespaidus. Tas pats ar šķirošanu – pārdomāta šķirošana ved pretī ilgtspējai un jaunradītām lietām.»

    Savukārt Dullais dziesmu skaidro kā stāstu par attiecībām uz mūžu. Viņaprāt, draudzība un mīlestība var būt uz mūžu, lai gan jaunā veidolā un jaunos stāstos, tāpat ir arī ar vides ilgtspēju.

    Dziesmas videoklipā galvenie varoņi ir metāla bundža un plastmasas pudele, kas, veicot pilnu šķiršanās un šķirošanās ceļu, satiekas jaunos veidolos – kā džemperis un velosipēda riepas detaļa. Video tapis sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu.

    Dziesmu iespējams atrast mūzikas straumēšanas platformās.

    Čipsis un Dullais ir latviešu mūzikas duets, kas paši sevi dēvē par jaunā viļņa šlāgera grupu. Duetu veido Mārtiņš Ābols un Ģirts Strumpmanis, citos rokmūzikas žanros pieredzējuši mūziķi, kas apvienojās 2007. gadā. 2012. gadā duets izdeva debijas studijas albumu P.S. es Tevi mīlu. Savukārt, 2020. gada jūnijā duets izdeva otro albumu Bravo!, kas tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons 2020 kategorijā Šlāgermūzikas albums. 2016. gadā mūziķi saņēma Alternative.lv gada balvu kā Alternatīvākā grupa.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē