• 7 stundu laikā savāc 10 000 parakstu, aicinot atcelt prasību sākumskolēniem skolās lietot sejas maskas

    Skaistumkopšana
    Ziņu aģentūra LETA
    2. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv trešdien aptuveni septiņu stundu laikā savākti vairāk nekā 10 000 parakstu par aicinājumu atcelt prasību sākumskolēniem skolās lietot sejas maskas.

    Iniciatīvu «Ļausim bērniem skolā brīvi elpot» trešdien dienas pirmajā pusē iesniegusi Olga Petkeviča. «Ja ministri šādu lēmumu pieņem mēnesi pirms regulējuma stāšanās spēkā, tad viņi neslēpj to, ka paši netic sevis pieņemto ierobežojumu efektivitātei,» uzskata idejas autore, pieprasot atcelt valdības pieņemto lēmumu par obligātu masku lietošanu 1.- 4.klases skolēniem.

    Pēc Petkevičas paustā, Pasaules veselības organizācija nosaka, ka bērniem no sešu līdz 11 gadu vecumam masku valkāšana var tikt rekomendēta. Turklāt, ja tā tiek īstenota, tai esot jānotiek pieaugušo kontrolē.

    «Tas nozīmē, ka skolotājiem papildus būs jāseko tam, lai maskas tiek valkātas pareizi. Tas nozīmēs viņiem papildu slodzi un laika tērēšanu jau tā apgrūtinātos mācīšanas apstākļos. Kopš 2020.gada septembra bērni netiek izlaisti no klasēm starpbrīžos, tāpēc jau ir vērojams svaiga gaisa trūkums telpās, kur viņi pastāvīgi atrodas,» pausts iniciatīvā.

    Masku lietošana nozīmēs, ka bērni ieelpos vēl mazāk svaiga gaisa, kas nepieciešams viņu normālai attīstībai un veselībai, ir pārliecināta iniciatīvas autore. «Uzklausot šo iniciatīvu, mūsu sākumskolu skolēni būs veselīgāki un brīvi ieelpos jau tā klašu telpās ierobežoto skābekli. Bērni nav lielākie slimotāji valstī, tāpēc šie ierobežojumi attiecībā uz viņiem nav samērīgi,» uzskata Petkeviča.

    Jau ziņots, ka līdz ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu valdība otrdien arī nolēma noteikt vairākus jaunus ierobežojumus. Tostarp noteikts, ka no 4.janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolotājiem, gan visiem skolēniem

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē