• 7 ieteikumi, kā patīkami pārsteigt alus entuziastu

    Alus
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    22. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Neesat alus eksperts, taču vēlaties sagādāt prieku otram ar interesi par tēmu, kas viņu tik ļoti aizrauj? Izmantojiet šos ieteikumus!

    7 padomus alus izvēlei un pasniegšanai iesaka alus someljē Andris Rasiņš.

    1. Nekad nepasniedziet alu pudelē vai skārdenē!
      Ideālā pasaulē alus vienmēr tiek ieliets glāzē, jo tā labāk izceļas aromāta un garšu nianses – tādā veidā tiek aktivizēta karbonizācija un veidojas putas. Katru reizi, kad kāds no šiem burbuļiem pārsprāgst, izdalās smarža, kuru ieelpojat padzeroties, sniedzot pilnu garšas pieredzi.
    2. Arī mājās izmantojiet alus paliktņus.
      Tas ir sīkums, kam tomēr ir nozīmīga loma. Pirmais iemesls ir praktisks – lai no glāzes uz galda nepaliktu nospieduma apļi. Taču ir arī otrais iemesls –  ņemot vērā, ka alu bāros pasniedz tieši šādā veidā – novietojot glāzi uz paliktņa, šāds žests neapzināti liek arī mājās justies kā krodziņā. Tas ļoti labi darbojas uz alus mīļotājiem un atstāj iespaidu par jums kā cilvēku, kas apzinās alus nozīmi.
    3. Lūdziet pēc dzērienu ieteikumiem!
      Pirmkārt, alus fanātiķiem patīk visu laiku runāt par alu, un tas ir īpaši jauki, ja saruna ir ar cilvēku, kuru cienām un mīlam. Ja jūsu partneris vai partnere pazīst šo pasauli mazliet labāk, sadarbībā ar alus ekspertiem noteikti spēs atrast un piedāvāt ko jaunu un aizraujošu, ko izmēģināt tieši jums.
    4. Nebaidieties izmēģināt jaunas garšas un jaunus dzērienu veidus!
      Nevar garantēt, ka viss jaunais garšos, taču neuzzināsiet, ja nepamēģināsiet. Alus pasaule ir daudz plašāka, nekā šķiet sākumā, tādēļ ļaujiet tai sevi pārsteigt. Ja izrādīsies, ka konkrētais alus veids jums patiešām negaršo, jūsu partneris visdrīzāk to labprāt izdzers, jo pamatā rekomendācijas balstās uz pašu pozitīvo pieredzi jeb – neviens neieteiks otram alu, kas pašam negaršoja. Kas, protams, nenozīmē, ka jums tas ir jāizdzer. 
    5. Meklējiet labus alus restorānus un alus ēstuves.
      Kopīgajai ēdienreizei izvēlieties labu alus restorānu vai ēstuvi, kurā piedāvā pieskaņot ēdienam dzērienu. Tur savukārt palūdziet ieteikt atbilstošu alu pie pasūtītā ēdiena – garšas, kuras iespējams radīt, savienojot ēdienu ar atbilstošu dzērienu, ir fantastiskas.
    6. Svarīgi, kādā temperatūrā pasniedzat alu
      Baudot alu, ir ļoti svarīgi, kādā temperatūrā šis alus ir nonācis jūsu glāzē. Katram alus veidam ir sava ieteicamā temperatūra, tāpēc itin viegli var apjukt. Šeit noder padoms, kuru viegli atcerēties – jo mazāks alkohola satura procents alum, jo zemākā temperatūrā būtu jāpasniedz alus. Jo lielāks alkohola saturs, jo tuvāk istabas temperatūrai jābūt alum!
    7. Kā neapjukt, pērkot alu specializētā alus veikalā vai bārā?
      Ja pērkat alu specializētajos amatnieku alus veikalos vai bāros, nebaidieties un nekautrējaties uzdot jautājumus darbiniekiem. Ieraugot veikalu plauktus, kuros ir vairāk par simts dažādiem aliem, var apjukt, taču specializētajos veikalos lielākoties strādā ļoti zinoši darbinieki, kas ir gatavi palīdzēt ar padomu, iedrošina Mežpils alus someljē Andris Rasiņš.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē