• Vai permanentais grims nekaitē veselībai?

    Grims, skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tagad ļoti populāri ir pirkt preparātus no Ķīnas, jo tie ir lētāki, un piedāvāt permanento grimu veikt pie meistara mājās. Kas jāņem vērā, lai pēc tam nevajadzētu meklēt dermatologa palīdzību?

    Krāsas pigments ādā tiek ievadīts, izmantojot speciālu aparātu. Jebkurā gadījumā tā ir ādas trauma – āda reaģē ar iekaisumu, pēc procedūras apstrādātā vieta dažas dienas var būt piesarkusi un pietūkusi. Pēc tam notiek dzīšana ar kreveles veidošanos. Ļoti jāpiesargājas no infekcijas riska, tāpēc pigmentētā vieta rūpīgi jākopj. Piemēram, ar medicīnisko vazelīnu. Tas ir sterils, tātad, lietojot vazelīnu dzīšanas periodā, samazinās infekcijas risks.

    Pirms procedūras jāprasa speciālistam parādīt adatas, kas tiks izmantotas. Adatām jābūt iepakotām vienreizējā, sterilā iepakojumā.

    Tā kā permanentais grims ir invazīva procedūra, tas nozīmē, ka pastāv riski, kas saistīti ar higiēnas normu neievērošanu, jo tiek pārkāpta ādas barjera, – tās ir infekcijas, alerģiskas reakcijas, patoloģiska dzīšana. Atceroties par B un C hepatītu un HIV riskiem, šo procedūru nedrīkst veikt šaubīgās vietās. Pašam meistaram jābūt sertificētam konkrētajā jomā, visiem ievadāmajiem preparātiem jābūt sertificētiem, un meistaram jālieto cimdi.

    Nav klīnisko pētījumu, vai atkārtotas permanentā grima procedūras ilgtermiņā nekaitē veselībai, bet principā jebkuru mikrotraumu pavada fibrozes process jeb rētošanās. Ja krāsvielas ievade ir ļoti bieža un nekontrolēta, protams, tas var beigties ar neglītu rētu, piemēram, uzacu vietā. Bieži pacientes vēlāk vēršas pie dermatologa pēc palīdzības, jo viņas neapmierina permanentā grima forma, krāsa vai arī tas vienkārši apnicis, taču permanentā grima korekcija ir laikietilpīgs un nepatīkams process.

    Ja cilvēks ir vesels un nelieto nekādus nopietnus medikamentus, piemēram, tādus, kas paredzēti vēža pacientiem, ja nav akūtas infekcijas, ja cilvēkam nav novērota patoloģiska rētošanās, tad var apsvērt domu par permanentā grima procedūru pie profesionāļiem un speciāli paredzētās vietās, tomēr risks pastāv vienmēr.

    Permanento grimu labāk atliec…

    • Ja uzmetušās aukstumpumpas, akūta herpesvīrusa infekcija.
    • Ja ir alerģija un dermatīts – ādas iekaisums.
    • Ja nesen bijis skābju pīlings sejai.
    • Ja esi gaidībās vai baro bērniņu ar krūti.
    • Mēnešreižu laikā (procedūra būs sāpīgāka).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē