• Uz Jūras velšu festivālu — pārsteigt savas garšu kārpiņas

    Uzturs
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: O. Jakovļeva
    Oktobra sākumā tradicionāli, jau 17. reizi, risināsies viens no vecākajiem gastronomiskajiem pasākumiem Rīgā — Jūras velšu festivāls, kurā jaunums šogad ir meistarklases.

    Pirmoreiz Jūras velšu festivāls notika 2002. gadā un tā mērķis joprojām palicis nemainīgs — pārsteigt ar daudzveidību, neikdienišķiem garšu salikumiem un sortimentu. 

    Šogad apmeklētājiem vairākās ēdiena stacijās būs pieejams plašs un ekskluzīvs jūras produktu piedāvājums – svaigas jūras ķemmītes, jūras ežu ikri, gliemenes, omāri, kalmāri, austeres no Japānas, Īrijas, Francijas un vairāki garneļu veidi no visas pasaules. Kopā piedāvājumā būs vairāk nekā 50 zivju veidu, sākot no 2 cm garām salakām līdz pat 40 kg smagam tuncim, kā arī 30 austeru un 20 garneļu veidu, kas apmierinās pat izsmalcinātākos un izvēlīgākos gardēžus.

    Festivāla ideja – par pieejamu cenu nokomplektēt savu plati ar neikdienišķiem, eksotiskiem un neierastiem jūras produktiem, kas būs pasniegti nelielās porcijās atšķirībā no kilogramīgā veikalu piedāvājuma. Meistarklasēs varēs arī saņemt skaidrojumu un padomus par dažādiem jūras mošķiem. Piemēram, vai jūs zināt, kāda ir atšķirība starp atdzesētu un svaigu zivi, vai arī to, kas vienīgais ir ēdams jūras ežos, un ko vislabāk piekost austerei?

    “Mēs aicinām uz festivālu ne tikai profesionāļus, bet arī tos, kuri meklē garšas piedzīvojumus tepat Latvijā. Pārsteigsim klientus, piedāvājot uz vietas nogaršot drosmīgus garšu salikumus no zivju un jūras velšu ēdieniem. Interesentiem būs iespēja arī uzzināt, kā tos pagatavot paša spēkiem mājās,” stāsta Gastronome restorānu pārvaldniece Sannija Piroženoka.

    Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī īpašā svētku brančā, kas pirmo reizi tiks apvienots ar meistarklasi, kā arī baudīt vakariņas šefpavāra Jevgēņija Ponomarjova pavadībā.

    Festivāls notiks 5. oktobrī no plkst. 10.30 līdz 20.00 un 6. oktobrī no plkst. 10.30 līdz 17.00 Gastronome delikatešu tirgū un grilbārā Krasta ielā 68.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē