• Šokējoši – katram ceturtajam pirmklasniekam ir liekais svars

    Uzturs
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    28. marts, 2014
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Gandrīz katram ceturtajam pirmklasniekam jeb 20% Latvijas jaunāko klašu skolēnu ir liekais svars vai pat aptaukošanās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SKPC) veiktais pētījums Latvijas skolās.

    Latvijas Ārstu biedrības rīkotajā diskusijā SKPC vecākā sabiedrības veselības analītiķe Iveta Pudule norādīja, ka tas ir šokējoši liels skaits, turklāt liekais svars ir teju trešajai daļai puiku. Bērnu ar lieko svaru skaits ar katru gadu tikai pieaug, piemēram, 90.gados aptaukošanās bija 10% bērnu.

    Tas tikai liecina, ka bērniem un jauniešiem ikdienā ir par maz kustību un fiziskās aktivitātes. Tāpat izpētīts, ka Latvijas skolēns interneta spēlēs vai sociālajos tīklos darbdienā pavada vidēji 3 – 4, bet brīvdienās – vairāk nekā 5 stundas.

    Tāpēc diskusijas dalībnieki rosina ieviest trešo sporta stundu nedēļā, kā arī veikt pasākumus, lai mainītu sabiedrības attieksmi pret fiziskām aktivitātēm. Galu galā – pozitīva attieksme pret sportošanu bērnam sākas ģimenē. Kāpēc gan siltais laiks nevarētu būt pirmais pamudinājums uzvilkt kedas un doties ar ģimeni nelielā skrējienā pa mežu?
     

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē