• Iepazīsti saldos tālo zemju augļus

    Uzturs
    Zane Timpare
    Zane Timpare
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    5/6Karambola

    Karambola

    • Dēvēta arī par zvaigznes augli – kad karambolu sagriež šķēlītēs, patiešām veidojas zvaigznītes. Karambolas ir kraukšķīgas, ar svaigu garšu, tāpēc kā dekora elements labi iederas krēmīgos desertos un tortēs. Karambolu pievieno arī augļu salātiem, izmanto kokteiļu noformēšanai. Valstīs, kur šo augli ēd tikpat daudz kā mēs vasarā ķiršus, to pievieno arī garneļu un citu jūras velšu ēdieniem, putnu un citai gaļai.
    • Kvalitatīvai karambolai ir pievilcīgi zaļa krāsa, ar nelielu dzeltenīgu atspīdumu, augļa maliņas var būt mazliet brūnganas – arī tas pieder pie lietas. Virskārtiņas dzeltenīgums norāda uz augļa gatavību. Jo lielāka karambola, jo, visticamāk, tā būs arī saldāka. Negatavas karambolas ledusskapī iespējams glabāt pat 3–4 nedēļas. Zvaigznes auglis nav jāmizo, vienīgi pirms ēšanas var nogriezt pašus galiņus.
    • Karambolās ir ļoti augsta skābeņskābes koncentrācija, kas traucē kalcija un dzelzs uzsūkšanos. Taču Latvijā karambolu ēdam tik reti, ka par šo faktu nav jāraizējas. To vērts atcerēties vienīgi, dodoties ceļojumā uz eksotiskām zemēm, kur karambolas ir ierasts viesis ēdienkartē. Eiropas valstīm lielākais karambolas daudzums tiek piegādāts no Malaizijas. Ražo visu gadu.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē