• Iepazīsti saldos tālo zemju augļus

    Uzturs
    Zane Timpare
    Zane Timpare
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    4/6Līčija

    Līčija

    • Pēc visiem radu rakstiem līčija nav nekāds auglis, bet gan rieksts! Tikai ēdams ir nevis tās kodoliņš, bet gan baltais mīkstums ap to. Iepriekš gan jānoloba adatainā miza – tas nav grūti.
    • Līčijas nāk no Austrumāzijas, lepojas ar savu vēsturi – tās bijušas daudzu Ķīnas imperatoru iecienītākais auglis. Mēdz teikt, ka līčiju garšu nevar salīdzināt ne ar ko! Viegli saldas, garšīgas, aromātiskas. Smaržas ziņā uzvējo kaut kas līdzīgs rožūdenim. Lieliski kopā ar saldējumu vai putukrējumu.
    • Arī līčijām, tāpat kā čerimojām, netraucē vēsums. Tās pat iesaka glabāt ledusskapī. Pērkot augļus, jāskatās, lai tie būtu rozā vai sarkanā krāsā, nedaudz mīkstas, bez plankumiem, saspiedumiem un plīsumiem. Ja līčijas kļuvušas sarkanbrūnas – tātad pienācis pēdējais brīdis tās notiesāt. Jo gaišāka līčija, jo svaigāka. Svaigam auglim miziņa ir elastīga, tādam, kam dienas skaitītas, – sakaltusi, kraukšķīga.
    • Lielākie līčiju eksportētāji uz Eiropu: Izraēla, Madagaskara, Taizeme. Vislabākie sezonas mēneši: aprīlis-jūnijs; novembris-decembris.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē