• Četri netradicionāli veidi, kā apēst veselībai draudzīgās skābās dzērvenes

    Netradicionālā medicīna
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dzērvenēm piemīt virkne pozitīvu īpašību, kas palīdz uzlabot veselību – cīnās pret iekaisumiem un vēža šūnām, ir vitamīnu avots un uzlabo imunitāti. Bet kā šo skābo ogu apēst? Iesaka farmācijas doktore un ārstniecības augu pazinēja. Dr.pharm. VIJA ENIŅA.

    Vecais, labais ķīselis

    Kā jau askorbīnskābei pienākas, tā augstā temperatūrā iet bojā, tāpēc veselīgu dzērveņu ķīseli gatavo šādi: caur sietu izspied ogu sulu un noliec to malā, bet no dzērveņu izspaidām vāri ķīseli. Kad miziņas kļuvušas gaišas, bet šķidrums sarkans, iebiezini to ar kartupeļu cieti un pagaidi, lai padziest. Malā nolikto dzērveņu sulu pievieno virumam tad, kad ķīselis ir viegli silts. Šādi apēdīsi visus ogās esošos vitamīnus un citas vērtīgās vielas, kas vāroties ietu bojā.

    Pievieno salātiem

    Gatavojot svaigos salātus, citrona sulas vietā pieliec caur sietu izspiestu dzērveņu sulu vai pa kādai veselai odziņai.

    Gatavo veselības maisījumus

    Piemēram, sādu: krietnu sauju dzērveņu sablendē ar palielu ķiploka daivu un ēdamkaroti medus. Bērnam ik vakaru var dot tējkaroti maisījuma, bet pieaugušie var apēst pa  ēdamkarotei dienā.

    Dzer sulu!

    Izspiesto dzērveņu sulu vari atšķaidīt gan ar ūdeni, iegūstot veselīgu padzērienu sev vēlamā koncentrācijā, gan ar citām, maigākām sulām, kas mazinās kairinājumu kuņģim.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē