Par smūtijiem jāatceras divas svarīgākās lietas. Pirmkārt, tas ir ēdiens, nevis dzēriens. Otrkārt, tam jābūt garšīgam. Smūtijs ir ideāls brokastu aizvietotājs cilvēkam, kurš nemēdz no rītiem neko ēst, jo vēders un apetīte vēl guļ. Pievienojot jogurtu un auzu pārslas, smūtijs sniedz sāta sajūtu līdz pusdienlaikam.
Vajadzīgs:
- 25 g auzu pārslu (pirms blendēšanas tās aplej ar verdošu ūdeni un uzbriedina 2 minūtes)
- 1 tējkarote samaltu linsēklu
- 120 ml piena
- 80 g grieķu jogurta bez piedevām
- 1/3 tējkarotes malta kanēļa
- 1/3 tējkarotes maltas kurkumas
- 1 liels nomizots ābols (bez serdes, sagriezts)
- šķipsniņa vaniļas cukura
- 1 tējkarote kļavu sīrupa
- sula no vienas citrona daiviņas
- nedaudz ledus kubiņu