• 5 varianti atslodzes dienām

    Uzturs
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Izdevniecības arhīva foto (Shutterstock)
    Atslodzes dienas ir labas ar to, ka lēnā garā ļauj atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem. Bet ne tikai! Tās kalpo arī daudzu slimību profilaksei.

    Atslodzes dienas atvaira 2. tipa cukura diabētu un citas vielmaiņas slimības, un, protams, aptaukošanos. Sniedz atpūtu mūsu organisma attīrīšanās sistēmām – nierēm un aknām. Atslodzes dienas var būt ļoti dažādas. Vislabāk ievērot vienu vai divas atslodzes dienas nedēļā, bet neplāno tās vienu pēc otras!

    1. Pilnīgi plikās dienas, kad cilvēks sēž uz ūdens ar minerālvielām vai bērzu sulām. Ja tev tas der, netraucē normāli veikt ikdienas pienākumus – lai tā būtu. Ja vēlies to sākt pirmo reizi, sirsnīgi iesakāms tomēr vispirms aprunāties ar ģimenes ārstu un veikt ikgadējo veselības pārbaudi – nosvērties, izmērīt asinsspiedienu, veikt pamata asinsanalīzes, iespējams, veikt kardiogrammu – vai tavam organismam tas nebūs par traku. Jo patiesībā ne visi var tā litriem dzert ūdeni vai bērzu sulas, ne visiem sirsniņa to tur.
    2. Var ievērot kefīra vai paniņu dienu. Vai tās papildināt ar, piemēram, 300 gramiem liesa biezpiena un svaigiem zaļumiem. Ļoti labs variants!
    3. Var pats izdomāt sev dienas ēdienkarti – no rīta zaļais smūtijs un graudaugi, vārīti ūdenī, nevis pienā, pusdienās – griķi vai brūnie rīsi ar svaigajiem salātiem, bet vakarā – sautēti dārzenīši un varbūt atkal zaļais smūtijs. Pa vidu – ūdens vai bērzu sulas, cik tīk.
    4. Var izvēlēties dārzeņu zupu dienas, īpaši, ja ir iespēja to dienas laikā ēst siltu. Zupu var sagatavot pēc savas gaumes – biezzupu vai ar dārzeņu gabaliņiem. Drīkst pievienot garšvielas. Sāli gan pēc iespējas mazāk, ja vari, neliec nemaz. Un zupai svaigus dārzenīšus vāra ūdenī, nevis iepriekš apcep sviestā un pievieno buljona kubiņus.
    5. Labs variants ir arī daļējā atslodze, ja šķiet par grūtu sevi ierobežot visas dienas garumā. Piemēram, ja pēdējā maltīte ir plkst. 16 un pēc tam līdz nākamajām brokastīm, piemēram, līdz septiņiem rītā, vairs neko neēd – sanāk 15 stundu ēšanas pārtraukums. Turklāt lielāko daļu pavadīts miegā, kad ēst nemaz nekārojas.

    Ievēro!

    • Atslodzes dienai jābūt veģetārai.
    • Atslodzes diena ir tavai labsajūtai, nevis spīdzināšanai.
    • Atslodzes dienas ir domātas tikai veseliem pieaugušajiem. Ne bērniem, pat ne pusaudžiem, ne grūtniecēm un ne cilvēkiem ļoti cienījamos gados.

    Idejas veģetārām receptēm:

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē