• Sestdien Latvijā sāks ģimenes ārstu vakcinēšanu pret Covid-19

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai kāpinātu vakcinācijas tempus valstī, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) sestdien, 9. janvārī, sāks ģimenes ārstu vakcināciju pret Covid-19, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādēs.

    Kā aģentūrai pavēstīja Austrumu slimnīcas pārstāve Ilga Namniece, sestdien slimnīcā sāksies ģimenes ārstu vakcinācija. Šim nolūkam arī atvērta telefona līnija, pa kuru ģimenes ārsti var pieteikties vakcinācijai.

    Stradiņa slimnīcas pārstāve Janita Veinberga savukārt pavēstīja, ka ārstniecības iestāde jau ir izplatījusi aicinājumu ģimenes ārstu prakšu ārstniecības personālam un darbiniekiem, aicinot pieteikties vakcinācijai pret Covid-19.

    Arī Stradiņa slimnīcā ir atvērta atsevišķa telefona līnija, lai dotu iespēju kolēģiem no ģimenes ārstu praksēm saņemt vakcīnu kādā no slimnīcā atvērtajiem vakcinācijas kabinetiem.

    Vakcinācijas kabineti darbosies arī brīvdienās, tādējādi sniedzot iespēju vakcinēties maksimāli lielam skaitam kolēģu no citām ārstniecības iestādēm.

    Kā noskaidroja aģentūra LETA, uzaicinājums uz vakcināciju ģimenes ārstiem izsūtīts arī «e-veselības» sistēmā, un katrs ģimenes ārsts uz vakcinēšanu tiek pierakstīts noteiktā laikā.

    Jau vēstīts, ka 26. decembra rītā Latvija saņēma ražotāja BioNTech/Pfizer vakcīnas Comirnaty pirmo daļu 9750 devu apmērā, bet 4. janvārī Valsts asinsdonoru centrā tika nogādāta otrā krava ar 13 650 Pfizer un BioNTech ražotajām vakcīnu  devām. Ar šīm devām pietiek 11 700 mediķu vakcinācijai, jo imunitātes izveidošanai vienam cilvēkam nepieciešamas divas potes.

    Jau nākamnedēļ ražotāji plāno Moderna vakcīnu piegādes, bet uzsvars Latvijas vakcinēšanas plānā likts uz lētākajām un vienkāršāk uzglabājamajām AstraZeneca vakcīnām, kuras gan vēl nav reģistrētas lietošanai Eiropas Savienībā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē