• Policija šonedēļ uzsākusi 19 administratīvā pārkāpuma procesus par pašizolācijas neievērošanu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    28. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Covid-19 un līdz ar to noteiktie drošības pasākumi un ierobežojumi joprojām ir spēkā, un policija vēl aizvien seko līdzi tam, lai tie tiktu ievēroti.

    Šonedēļ policija kopumā ir uzsākusi 19 administratīvā pārkāpuma procesus par pašizolācijas neievērošanu. 15 gadījumos process turpinās, bet četros gadījumos personām jau ir piemērots sods.

    Sodu saņēmušās personas nav atradušās savā dzīvesvietā un apmeklējušas publiskas un sabiedriskas vietas, kur uzturas liels skaits citu cilvēku, nav ziņojušas par dzīvesvietas maiņu vai vieglprātīgi attiekušās pret pašizolācijas ievērošanu, veidojot tiešus kontaktus ar apkārtējiem cilvēkiem, nelietojot mutes un deguna aizsegu, tādējādi iespējami pakļaujot riskam inficēties citas personas. Par šiem gadījumiem piemēroti sodi no 10 līdz 250 eiro apmērā.

    Šobrīd aktīvā policijas kontrolē atrodas 5329 personas, kurām ir obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācijas prasības, bet šis skaitlis katru dienu mainās.

    Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veic gan personu, kuras atrodas pašizolācijā, kontroli, gan preventīva rakstura pārbaudes, kā arī reaģē uz saņemto informāciju. Policijas pašmērķis nav sodīt, tādēļ tiek veiktas gan preventīva rakstura pārrunas un doti preventīvi norādījumi. Tomēr gadījumos, ja šie noteikumi tiek klaji pārkāpti – var tikt piemērots sods.

    Policija strikti atgādina – ja persona ir devusies ārpus Latvijas un atgriezusies no ārvalstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, obligāti ir jāievēro14 dienu pašizolācija Attiecīgo valstu saraksts ir pieejams Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.

    Pašizolācija ir spēkā arī tad, ja persona ierodas no nedrošām valstīm, braucot cauri tām valstīm, kur nav paaugstināts saslimstības risks.

    Tāpat policija turpina uzraudzīt arī to, vai tiek ievēroti pulcēšanās ierobežojumi, tajā skaitā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē