• Pirmajā dienā pret Covid-19 vakcinēti vairāk nekā 500 mediķi

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Ziņu aģentūra LETA
    29. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pirmajā dienā pret Covid-19 vakcinēti vairāk nekā 500 mediķi – gan ārsti, gan māsas, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

    Līdz šim visvairāk cilvēku vakcinējusi Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, bet Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca, pārskatot savas iespējas, vakcinēšanai otrdien nodrošinās papildu punktus, tādējādi kāpinot vakcinācijas tempus.

    Pēc viņas teiktā, patlaban nav informācijas par alerģiskām reakcijām vakcinētajiem, bet viņa uzsvēra, ka katrām zālēm iespējamas blakusparādības.

    Pirmajā vakcinācijas dienā Bērnu slimnīcā, kur atvērts viens no kopumā 10 vakcinācijas pret Covid-19 kabinetiem, vakcīnas brīvprātīgi saņēma 40 ārstniecības un aprūpes darbinieki.  Līdz ar vakcinācijas uzsākšanu turpina palielināties Bērnu slimnīcas darbinieku pieteikumu skaits vakcinācijai.

    “Mēs visi bijām piesardzīgi savās gaidās un rēķinājāmies, ka vakcināciju Latvijā uzsāksim, ātrākais, janvārī.

    Šis ir ļoti gaidīts notikums, un vakar dienas laikā satraukumu par atbildīgo brīdi pirmo vakcīnu veiksmīgai procesa nodrošināšanai nomainīja kolēģu prieks par vakcīnas saņemšanu.

    Lai arī citviet pasaulē vakcinācijas uzsākšana ir svinēta daudz vērienīgāk un mēs esam bijuši pragmatiskāki, es varu apliecināt, ka arī mūsu slimnīcā valda pacilāts noskaņojums un cerības par pandēmijas apsīkumu tuvākajā nākotnē, dodot ilgi gaidīto atelpu pēc smagā darba teju gada garumā,” komentēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

    Paredzēts, ka otrdien vakcīnu saņems vēl 60 Bērnu slimnīcā un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) strādājošie. Lai veiksmīgi ievērotu visus pārvadāšanas un uzglabāšanas noteikumus, tālāko vakcināciju Bērnu slimnīcā turpinās 4. janvārī un nedēļas laikā iecerēts vakcinēt 400 medicīnas darbiniekus. Līdz februāra beigām plānots vakcinēt visus slimnīcas darbiniekus, kas būs izrādījuši vēlmi un tai pieteikušies.

     

    Jau ziņots, ka vairākās slimnīcās pirmdien sākta personāla vakcinācija pret Covid-19. Tās ir ir Austrumu slimnīca, Stradiņa slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca un Vidzemes slimnīca.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē