• Brīnumlīdzeklis piparmētra 
    skaistumam, svaigumam un enerģijai

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vai tevi māc nogurums un trūkst enerģijas? Kā ātrā palīdzība tev noderēs piparmētras. Tās ātri atsvaidzina ādu un nelāgu elpu, noņem smaguma sajūtu, apskaidro acis un prātu, dod domām spārnus.

    ! Piparmētras spēcīgo aromātu rada ēteriskā eļļa, kuras sastāvā apmēram 50 procentu ir mentola, kā arī daudzas citas bioloģiski aktīvas vielas – karotīni, flavonoīdi, rūgtvielas, miecvielas –, kam piemīt izteikti atsvaidzinoša un antiseptiska iedarbība.

    Sejas tvaicēšanai

    Sauju piparmētru iemet dziļā bļodā, aplej ar karstu ūdeni un ļauj, lai ievelkas vismaz 5 minūtes. Apsedz galvu ar dvielīti, pārliecies pār bļodu un tvaicē seju 10 minūtes. Labi piemērota procedūra taukainas un piņņainas ādas kopšanai.

    Losjons sejas tīrīšanai

    8 ēdamkarotes stipras piparmētru tējas (2 ēdamkarotes lapu aplej ar glāzi karsta, bet ne verdoša ūdens, apsedz un ļauj 10 minūtes ievilkties) samaisi ar 2 ēdamkarotēm degvīna. Lej tumšā pudelē, uzglabā vēsumā un lieto taukainas, piņņainas sejas ādas mazgāšanai rītos un vakaros. 

    Losjons pret lielām porām

    2 ēdamkarotes piparmētru drogu 2 minūtes vāri puslitrā ūdens, atdzesē, izkās un samaisi ar puslitru augļu etiķa. Ļauj, lai 2 dienas nostāvas, pievieno 2 ēdamkarotes rožūdens. Lieto rītos un vakaros lielporainas, taukainas un netīras ādas kopšanai.

    Atvēsinoša vanna

    3–4 saujas piparmētru aplej ar karstu ūdeni, pēc pusstundas izkās un pievieno vannas ūdenim. Labākam efektam pievieno 2–4 citronu sulu. Efekts: vanna atvēsina sakarsušu ķermeni un prātu. Ņem vērā, ka tā neder tad, ja esi nosalusi, jo piparmētras aktīvās vielas dziļi mitrina ādu, atvēsina to un atsvaidzina. Pēc vannas iemasē ādā piparmētru eļļu.  

    Piparmētru eļļa

    Stikla burkā ieliec sauju svaigu piparmētru un aplej ar puslitru olīveļļas. Burku aizvāko, noliec saulainā, siltā vietā uz nedēļu, lai ievelkas. Eļļu izfiltrē, cieši izspaidi lapas, lej tumšā pudelē un uzglabā vēsumā. Ideāli piemērota ādas ieziešanai pēc vannas un pirts procedūrām, kā arī saulē cietušas un iekaisušas ādas kopšanai.

    Losjons matiem

    Sauju piparmētru aplej ar 1/8 litra augļu etiķa un 1/4 litra ūdens un 10 minūtes vāri uz mazas uguns. Atdzesē, izkās, lej tumšā pudelē, uzglabā vēsumā. Iegūto šķidrumu katru dienu iemasē galvas ādā. Ideāli piemērots taukainu matu kopšanai, palīdz atbrīvoties no blaugznām. Ņem vērā: tas nav piemērots gaišu matu kopšanai!

    Kompreses acīm

    Aukstā tējā samitrinātas vates plāksnītes liec uz plakstiņiem. Kad tās sasilst, nomaini pret vēsām. Vari izmantot arī piparmētru tējas maisiņus. 10–15 minūšu procedūra nomierina prātu un ādu ap acīm.  

    Ledus gabaliņi

    Sakapā svaigas piparmētras, ber pa šķipsnai ledus saldējamos trauciņos, pārlej ar ūdeni un sasaldē. Ledus gabaliņus lieto sejas, kakla un dekoltē zonas ādas norīvēšanai.  

    Mutes dobuma kopšanai

    Pagatavo stipru tēju vai glāzei ūdens pievieno 1–2 pilienus piparmētru eļļas un lieto mutes dobuma kopšanai. Labi palīdz uzturēt svaigu elpu, dezinficē mutes dobumu, dziedē smaganas. 


    Sāls skrubis

    Svaigas piparmētru lapiņas saberz ar rupjo sāli, pievieno drusciņu olīveļļas un samaisi. Lieto kā skrubi ādas attīrīšanai. Īpaši noderīgs kāju kopšanai pēc vasaras putekļiem. 

    Svaigu lapiņu kompreses

    Uz sejas, kakla un dekoltē zonā liec svaigas piparmētru lapiņas. Tas uzlabo garastāvokli, mazina spriedzi, noņem nogurumu un galvassāpes un spārno domas. 

    Pelde nogurušām kājām

    Sauju piparmētru iemet bļodā, aplej ar karstu ūdeni, ļauj, lai ievelkas 10 minūtes. Tad pievieno 1 citrona sulu un izbaudi kāju peldi 10–15 minūtes. Ja nepieciešams, pēdas noskrubē, pēc tam noskalo, labi nosusini un iezied ar krēmu. Labi atsvaidzina un dezinficē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē