• Perevoščikovs: Veikalos joprojām pulcējas pārāk daudz cilvēku

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    17. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Veikalos Latvijā joprojām pulcējas pārāk daudz cilvēku, kas kavē sekmīgāku cīņu pret Covid-19 izplatību, uzskata Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    Valdība šodien lems par stingrākiem ierobežojumiem Covid-19 dēļ, un sagaidāms, ka jauni ierobežojumi tiks ieviesti arī tirdzniecībai. Jautāts, vai viņš atbalstītu veikalu stingrāku ierobežošanu, intervijā LTV Rīta panorāmā Perevoščikovs tieši neatbildēja, sakot, ka ne ekspertiem spriest, kādu preču tirgošanu ierobežot, tomēr kopumā viņš uzskata, ka «veikalu pievilcību vajag mazināt», lai cilvēki tajos pavadītu pēc iespējas mazāku laiku.

    Līdzīgi jautāts, vai būtu nepieciešams samazināt kādus pakalpojumus, Perevoščikovs atzīmēja, ka, piemēram, skaistumkopšanas pakalpojumi ir inficēšanās ar Covid-19 riska avots un nav pirmās nepieciešamība lieta, tomēr viņš tieši neatbildēja, vai uzskata, ka šos pakalpojumus vajadzētu uz laiku liegt.

    Eksperts uzsvēra, ka kopējais ar Covid-19 Latvijā saslimušo skaits nesamazinās, tas pakāpeniski turpina augt, lai arī ierobežojumi ļāvuši apturēt pavisam strauju augšupeju. Viņš uzsvēra, ka SPKC katru dienu saskaras ar milzīgu inficēto skaitu, kam ir vēl lielāks kontaktpersonu skaits.

    Centra pārstāvis atkārtoti norādīja, ka šādos apstākļos slimnīcas kļūst pārpildītas un Covid-19 pacienti tuvākās nedēļas vai pusotras laikā būs aizņēmuši vairāk nekā 1000 gultas slimnīcās.

    Šādos apstākļos sniegt adekvātu palīdzību slimnīcās kļūst apgrūtināti, turklāt ne tikai Covid-19, bet arī citiem pacientiem, uzsvēra Perevoščikovs, piebilstot, ka arvien vairāk inficējas arī mediķi.

    Lūgts piedāvāt, ko valsts vēl varētu darīt slimības izplatības ierobežošanai, Perevoščikovs pauda nostāju, ka jau esošie ierobežojumi būtu efektīvi, ja visi cilvēki tos tiešām ievērotu.

    Cilvēku bezatbildību, piemēram, labi varot redzēt tajā, kā tie valkā sejas maskas, kad daudziem tās ir tikai skata pēc uz zoda.

    Runājot par praktiskiem soļiem, Perevoščikovs atzina, ka var vēl domāt par pulcēšanās iespēju samazināšanu veikalos un «citur, kur cilvēki pulcējas Ziemassvētku laikā». Otrs virziens esot sabiedrības izglītošana.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē