• Peldošais, zvīņotais superprodukts – zivs!

    Uzturs
    Ilze Olšteina
    28. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    5/7Ko ēst tiem, kas neēd zivis?

    Ko ēst tiem, kas neēd zivis?

    Kam ir klasiska alerģija pret zivs olbaltumu vai arī stingri turas pie pārliecības, kas neļauj ēst zivis, būtu ļoti jāpiedomā, kā organismu nodrošināt ar garo ķēžu polinepiesātinātajām omega 3 taukskābēm. To uzņemšana organismam ir vesels process!

    Labās taukskābes, kas ir zivīs, tomēr atšķiras no tām, kas atrodamas augu valsts produktos.

    Turklāt pētījumi vairāk veikti par jūras produktiem, līdz ar to pierādījumi tieši par zivīs esošo omega 3 garo ķēžu taukskābju labajiem darbiem organismā ir pārliecinošāki… Bet no augu valsts produktiem īso ķēžu omega 3 taukskābes visvairāk ir linsēklās, kaņepēs, valriekstos. Šiem produktiem ir arī citi labumi, piemēram, alfa-linolēnskābe, pierādīta pretiekaisuma iedarbība. Tāpēc nevar teikt, ka veselības ziņā cilvēks būs zaudētājs, ja neēdīs zivis. Veselību lielā mērā nosaka tas, kā katrs iemācās sabalansēt savu ēdienkarti.

    Vēl viens no omega 3 avotiem – ar šīm taukskābēm īpaši bagātinātas olas (tas tiek norādīts uz iepakojuma). Vistas speciāli piebaro ar linsēklām, jo izpētīts, ka putnu organisms daudz labāk pārvērš linsēklās esošās omega 3 nekā cilvēka organisms.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē