• Pēc karantīnas ar negatīvu testu klātienes mācības var atsākt ātrāk

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veselības ministrija atgādina, ka skolēni pēc mājas karantīnas klātienes mācības var atsākt ātrāk, ja ir saņemts negatīvs Covid-19 testa rezultāts. Papildu negatīva testa rezultātam ārsta izsniegta izziņa par to, ka bērns ir vesels, nav nepieciešama. Vienlaikus ir svarīgi pastāvīgi sekot līdzi bērna veselības stāvoklim un nepieļaut, ka bērns apmeklē izglītības iestādi ar augšējo elpceļu saslimšanas pazīmēm.

    Testu var veikt bez ārsta nosūtījuma, sākot ar septīto dienu kopš karantīnas sākuma. Ja testa rezultāts ir negatīvs, tad skolēns var atsākt mācības klātienē. Jāuzsver, ka, lai atgrieztos klātienes mācību procesā, vecākiem izglītības iestādē papildu negatīvam testa rezultātam nav nepieciešams iesniegt ārsta izziņu par to, ka bērns ir vesels.

    Vienlaikus Veselības ministrija atgādina un aicina vecākiem saglabāt modrību un sekot līdzi bērna veselības stāvoklim. Gadījumā, ja arī Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs, taču bērnam ir elpceļu saslimšanas pazīmes, ir jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāvienojas par tālāku rīcību un ārstēšanos.

     Joprojām aktuālie dati liecina par to, ka 65% gadījumu no bērniem, kuriem skolas skrīningā bijis Covid-19 pozitīvs testa rezultāts ir konstatēti saslimšanas simptomi. Tas nozīmē, ka vairāk nekā puse skolēnu joprojām turpina apmeklēt skolu, neskatoties uz saslimšanas pazīmēm.

    Kopš skrīninga uzsākšanas skolās (kopš augusta beigām), atklāti 3866 pozitīvi Covid-19 gadījumi, no tiem lielākā daļa konstatēta bērniem vecumā no 6 līdz 19 gadiem – 3123 gadījumi.

    Pēdējo divu nedēļu laikā Covid-19 infekcija konstatēta vairāk nekā 420 izglītības iestādēs Latvijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē