• Panākta vienošanās par papildu 300 Covid-19 pacientu slimnīcas gultu atvēršanu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Apzinot slimnīcu kapacitātes, panākta vienošanās par papildu 300 slimnīcas gultu atvēršanu vai pārprofilēšanu, šodien žurnālistiem pavēstīja Veselības ministrijas valsts sekretāre un Valsts operatīvās medicīniskā komisijas (VOMK) priekšsēdētāja Daina Mūrmane-Umbraško.

    «Šī ir slimnīcu darbības pārkārtošana bez striktākiem ierobežojumiem jau uz iepriekš pieņemto lēmumu pamata,» sacīja Mūrmane-Umbraško.

    Papildus gultu atvēršana sākusies jau šodien, tomēr, pēc valsts sekretāres paustā, tā turpināsies arī visu nākošās nedēļas pirmo pusi.

    «Pietiekoši liels skaits [gultasvietu] ilgtermiņā varētu būt ne tikai Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā un Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, bet arī lielajās reģionālajās slimnīcās. Piemēram, Daugavpils Reģionālā slimnīca ir ļoti aktīva – viņi paši plāno pārprofilēt ap 100 gultām,» skaidroja Mūrmane-Umbraško, piebilstot, ka šis gultu skaita pieaugums būs arī reģionos.

    Tāpat ministrijas pārstāve atklāja, ka šonedēļ nav nepieciešams spert kardinālākus soļus attiecībā uz veselības aprūpes pakalpojumu ierobežošanu. Šonedēļ tiek novērots, ka Covid-19 stacionēto pacientu skaits svārstās, kamēr arī pietiekošā daudzumā pacienti tiek izrakstīti, neradot pārāk lielu slodzi ārstniecības iestādēm.

    Jau ziņots, ka iepriekš tika pieņemti vairāki lēmumi attiecībā uz slimnīcu kapacitāti, tostarp prasība nodrošināt 15% brīvo gultu fondu slimnīcām, kuras sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī nepieciešamība veidot tranzīta nodaļas, kur pacienti var uzturēties līdz tiek sagaidīts Covid-19 testa rezultāts.

    Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 367 Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī konstatētais sasirgušo skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Pagājušajā diennaktī arī veikts līdz šim lielākais Covid-19 testu skaits – 7564, un 4,85% gadījumu tie bijuši pozitīvi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē