• Vai septēts žultspūslis var izraisīt aizcietējumus?

    Padomi
    27. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    «Esmu seniore, cīnos ar kūtru gremošanas sistēmu – aizcietējumiem un vēdera pūšanos. Ultrasonogrāfija uzrādīja septētu žultspūsli un plānākas sieniņas, nekā vajadzētu, aizkuņģa dziedzerim. Vai manas problēmas ir saistītas ar šīm kaitēm? Vai tur var ko līdzēt un cik bīstami tas ir?» jautā mūsu lasītāja Anna.

    Vēdera ārsts, P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas profesors Anatolijs Danilāns skaidro, ka septēts žultspūslis vai plānāka aizkuņģa dziedzera sieniņa neizskaidro to, kāpēc ir kūtra gremošanas sistēma. Septēts žultspūslis vecāka gadagājuma cilvēkiem ir normāla parādība, un tam nav nekādas vainas. Arī plānākas aizkuņģa dziedzera sieniņas nav nekāda lielā problēma – tā ar gadiem notiek, tāpat kā izkrīt zobi un mati kļūst plānāki. Minētās lietas nav jālabo un jāārstē, un tās nav arī bīstamas – patiesībā tas ir dabisks novecošanas process.

    Kūtrāka zarnu darbība sastopama diezgan bieži un nozīmē tikai to, ka tev ir slinks zarnu trakts. Seniori mazāk kustas, un tad zarnu kūtrums ir klāt kā likts! Tāpēc zarnām jāliek strādāt! To var paveikt, ēdot šķiedrvielām bagātu ēdienu, piemēram, graudaugus, pupiņas, dārzeņus, ābolus, daudz vajag staigāt, kustēties, biežāk smaidīt. Vajag ēst arī rupju ēdienu, grauzt burkānus, kāpostus – tas viss ir vajadzīgs, lai stimulētu un kustinātu zarnu traktu. Lai zarnām būtu, ko darīt!

    «Caurejas līdzekļus gan bez sarunas ar ārstu labāk nelietot. Jo tad tie parasti jālieto ilgstši, bet es nedomāju, ka tos vienmēr vajag,» saka profesors.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē