• Vāc parakstus par aizliegumu smēķēt pie atvērta loga daudzdzīvokļu mājās — ja piekrīti, paraksties!

    Padomi
    Ziņu aģentūra LETA
    1. decembris, 2019
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai noteiktu atbildību dzīvokļu īpašniekiem par smēķēšanas aizliegumu pārkāpumiem viņu dzīvokļos.

     

    Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Dmitrijs Stepanovs. Viņš skaidro, ka daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās ir problēma ar kaimiņu-smēķētāju radītiem tabakas dūmiem – kaimiņiem smēķējot, dūmi iekļūst blakus esošajos dzīvokļos un apdraud to iemītnieku veselību.

    «Diemžēl atrast kopīgu valodu ar kaimiņu-smēķētāju ne vienmēr izdodas, tāpēc atliek vien vērsties tiesībsargājošās iestādēs. Prakse liecina, ka likumos ir nepilnības, kas ļauj smēķētājiem apiet smēķēšanas ierobežojumus un palikt nesodītiem,» pauda Stepanovs.

    Ar iniciatīvu tiek piedāvāts grozīt likumus, lai daudzdzīvokļu mājās mainītu situāciju par labu nesmēķējošām ģimenēm.

    Tiek piedāvāts aizliegt smēķēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļos pie atvērtiem ārējiem logiem un paredzēt dzīvokļu īpašniekiem atbildību par smēķēšanas ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem viņu dzīvokļu robežās, kā arī ieviest progresīvu sodu sistēmu par atkārtotiem pārkāpumiem.

    2 komentāri

    Andrejs Gūtmanis
    Kā smēķētājs es varu teikt, ka atrast kaut kādu kopīgu valodu ar kaimiņiem- nesmēķētājiem arī ir ļoti problemātiski. Nesmēķētāji pašreiz ir uz "zaļā viļņa", un viņiem ir pilnas iespējas savu smēķējošo kaimiņu iemīdīt zemē, jo lūk- tas likumdošanas akts aizliedz smēķēt tur, tas aizledz smēķēt vēl tur. Vispār mani iepriecina, ka mūsdienu jaunieši nav tādi smēķētāji, kādi mēs (nu, es un vēl ļooti daudzi mani paziņas) bijām savā jaunībā. Tas priecē. Tomēr vajadzētu kaut kā saprast arī tos, kuriem tā savulaik kļuvusi par dzīves nepieciešamību, un gluži "nogriezt skābekli" nebūtu gluži korekti.
    Gisele
    Tīri tehniski, ar smēķēšanu “skābekli sev nogriež” paši smēķētāji. Neviens neliedz tiem atrast citu vietu, kur neviena netraucēti var ievilkt savu ikdienišķo dūmu, taču kāpēc no tā būtu jācieš un jāmaina (jāpakārto) sava ikdiena iedzīvotājiem, kuri nesmēķē?! Kāda kopīga valoda, kāds kompromiss, kad reizi pusstundā jāelpo dūmi, kas liek elpai aizsisties!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē