• Ko tas īsti nozīmē – pašizolēties?

    Padomi
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    22. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas dēļ kopš vakardienas pašizolējies ir premjerministrs Krišjānis Kariņš, kā arī lielākā daļa valdības un Saeimas deputātu. Ko tas īsti nozīmē?

    Runājot par pašizolēšanos, tuvākās divas nedēļas ir izšķirīgi svarīgas, jo nupat daudzi cilvēki no visas pasaules ir atgriezušies mājās Latvijā, un nav zināms, vai viņi ir veseli vai tomēr inficējušies ar neganto vīrusu.

    Kas jāzina par pašizolēšanos?

    * Vesels, bet slims. Katram, kurš atgriezies no ārvalstīm, ir būtiski pieņemt, ka viņš ir slims, un pašizolēties. Tas nozīmē divas nedēļas palikt mājās pat tad, ja tev nav ne iesnu, ne klepus, ne temperatūras. Savus līdzcilvēkus ar šo vīrusu var aplipināt vēl pirms simptomu parādīšanās. Tad, kad sāksi saprast, ka esi saslimusi, būs jau par vēlu – saslimuši būs arī citi.

    * Sargi ģimeni! Ja vien iespējams, pēc atgriešanās no ārzemēm dzīvo nošķirti pat no savas ģimenes – ja ne atsevišķā mājoklī, tad vismaz atsevišķā istabā.

    * Neej uz veikaliem! Ja spēji aizceļot un atgriezties mājās, noteikti spēsi izdomāt, kā tikt pie pārtikas vai pirmās nepieciešamības precēm. Izmanto produktu vai maltītes piegādi mājās vai palūdz, lai pārtiku tev sagādā kāds draugs vai tuvinieks.

    * Neslēp pašizolāciju! Pasaki saviem draugiem un tuviniekiem godīgi: nē, es ne pie viena neiešu un arī jūs nenāciet pie manis – sazināsimies pa telefonu vai kā citādi un tiksimies pēc divām nedēļām.

    * Pieskati savu veselību! Mediķi visiem, kas atgriezušies no ārzemēm, iesaka mērīt ķermeņa temperatūru vairākas reizes dienā. Tikko rodas aizdomas par inficēšanos ar vīrusu Covid-19 (iesnas, klepus, rīkles iekaisums, paaugstināta ķermeņa temperatūra, elpošanas traucējumi), nekavējoties jāzvana uz 8303.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē