• Kāpēc vērts sēsties uz velosipēda

    Veselīgs dzīvesveids
    Agnese Ludzīte
    Agnese Ludzīte
    1. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Bez šaubām, velosipēds ir gudra un vērtīga investīcija. Braucot regulāri, izdosies ietaupīt ne tikai uz degvielas rēķina, bet arī par iespējamajiem fizioterapeita pakalpojumiem, sporta zāles abonementiem un pat… pretgrumbu krēmiem.
    • Nostiprina muguru. Riteņbraukšana ir ne vien saudzīga kāju locītavām un ceļiem, bet arī palīdz nostiprināt muguru. Kāju muskuļu kustības vienlaikus stimulē muguras lejasdaļu, kas var palīdzēt novērst muguras disku izslīdēšanu, kā arī stiprināt mugurkaulu. Riteņbraukšana nostabilizē katru muguras skriemeli un mazos muguras muskuļus, kas palīdz novērst muguras sāpes ilgtermiņā. Jāņem vērā, ka velosipēda sēdekļa augstumam jābūt noregulētam pareizi – atbilstoši augumam.
    • Uzlabo smadzeņu darbību. Zinātnieki ir izpētījuši, ka, nodarbojoties ar riteņbraukšanu, tiek ģenerētas jaunas šūnas smadzeņu daļā, kas atbild par atmiņu. Pateicoties regulāriem riteņbraukšanas treniņiem, iespējams uzlabot atmiņas testu rezultātus pat par 15 procentiem.
    • Palīdz kļūt stiprākam arī citos sporta veidos. Dažādu sporta veidu atlēti regulāri nodarbojas ar riteņbraukšanu, lai uzlabotu fizisko formu. Regulāri riteņbraukšanas treniņi uzlabo kardiovaskulāro sistēmu, izturību, plaušu vitālo kapacitāti. Maldīgs ir uzskats, ka riteņbraukšanā tiek trenētas tikai kājas. Minoties tiek nodarbinātas visas galvenās muskuļu grupas, nodrošinot vienmērīgu sēžas zonas, vēdera, kāju un muguras muskuļu tonusu.
    • Riteņbraukšana ir efektīvs modinātājzvans. Ja dienas vidū šķiet, ka nogurums gāž no kājām un jāapsver iespēja 20 minūtes nosnausties, labāk izmest līkumu ar velosipēdu. Bez jokiem. Pētījumu rezultāti rāda, ka jau pēc pāris minūtēm, kas pavadītas minoties, noguruma līmenis būs ievērojami samazinājies un prāts – mundrāks.
    • Aizkavē novecošanu. Stenforda Universitātes zinātnieki izpētījuši, ka regulāri riteņbraukšanas treniņi palīdz aizsargāt ādu no kaitīgā UV starojuma ietekmes un samazina ādas novecošanas pazīmes. Minoties tiek nodrošināta paātrināta asinsrite, tāpēc ādas šūnām efektīvāk tiek piegādāts skābeklis un barības vielas, kā arī paātrināts kaitīgo toksīnu izvades process. Treniņš optimizē kolagēna ražošanas procesu organismā, tādējādi samazinot grumbas un paātrinot dzīšanas procesu.
    • Minies un tievē! Riteņbraukšana ir efektīvs līdzeklis, lai zaudētu liekos kilogramus. Tauki galvenokārt sadeg zemas intensitātes treniņos. Nodarbojoties ar riteņbraukšanu, ir iespējams zaudēt 350–700 kaloriju stundā. Turklāt nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu – tiks dedzināti tauki un tas būs efektīvs sirds treniņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē