• Kādus dokumentus var iesniegt, lai saņemtu atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem?

    Noderīgi zināt
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    4. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lai saņemtu atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem, kopā ar gada ienākuma deklarāciju jāiesniedz attaisnojuma dokuments. Lūk, kādi dokumenti derēs.

    Dokumentu ceļvedis

    Kases čeks. Tas derēs, ja maksāts skaidrā naudā, ar maksājumu kartēm vai citiem maksājuma apliecinājumiem. Tajā līdzās obligātajiem kases čeka rekvizītiem jābūt norādītam cilvēka vai viņa ģimenes locekļa vārdam, uzvārdam un personas kodam.

    Kases čeks un tam papildus noformēta kvīts. Tas vajadzīgs gadījumiem, kad kases čekā nav norādīts cilvēka vai viņa ģimenes locekļa vārds, uzvārds un personas kods. Kases čekam papildus noformētajā kvītī jābūt norādītiem visiem obligātajiem attaisnojuma dokumenta rekvizītiem, kā arī kases čeka numuram, datumam, cilvēka vai viņa ģimenes locekļa vārdam, uzvārdam un personas kodam.

    Numurēta un VID reģistrēta kvīts. Tā der, ja par pakalpojumu maksāts skaidrā naudā un pakalpojuma sniedzējs par darījumiem saņemto samaksu var apliecināt ar numurētu un VID reģistrētu kvīti (piemēram, apdrošināšanas starpnieks, saņemot samaksu par pastāvīgajā darbības vietā (struktūrvienībā) sniegtajiem pakalpojumiem).

    Kases ieņēmumu orderis. Ja par pakalpojumu maksāts skaidrā naudā iestādē, kura par darījumiem saņemto samaksu var apliecināt ar kases ieņēmumu orderi (piemēram, apdrošināšanas sabiedrības par sniegtajiem pakalpojumiem).

    Maksājuma uzdevums vai konta izraksts. Ja par pakalpojumu maksāts ar pārskaitījumu, piemēram, izmantojot internetbankas pakalpojumus vai iemaksājot skaidru naudu pakalpojuma sniedzēja (piemēram, izglītības vai ārstniecības iestādes) kontā kredītiestādē, apstiprinātajā maksājuma uzdevumā vai konta izrakstā jābūt norādītam fiziskās personas vai viņa ģimenes locekļa vārdam, uzvārdam un personas kodam.

    ! Var gadīties, ka, pārbaudot iesniegto deklarāciju, VID būs vajadzīga kāda papildu informācija, lai pārliecinātos, ka nodokļa atmaksa tiešām ir pamatota. VID ir tiesības papildus iesniegtajiem dokumentiem pieprasīt uzrādīt vēl citus attaisnojuma dokumentus (noslēgtos līgumus, saņemtos rēķinus, izziņas u. c.).

    Izlasi: Kā iesniegt deklarāciju pusstundas laikā?

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē