• Hokejista Jāņa Sprukta 6 ieteikumi aktīvai vasarai ar bērniem

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    “Visvērtīgākais laiks ir tas, ko pavadām kopā ar ģimeni,” saka bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs, pašreizējais Latvijas čempions HK Kurbads rindās Jānis Sprukts. Viņš stāsta, ka pats bērnībā vasaras pavadījis svaigā gaisā un nepārtrauktā kustībā un tāpēc to ir iemācījis arī saviem bērniem.

    Aktīvās atpūtas idejas no pieredzējušā hokejista ģimenes pieredzes, ko vērts ieviest:

    1. Riteņbraukšana
      Riteņbraukšana ir viens no pieejamākajiem aktīvās atpūtas veidiem, turklāt tā lieliski piemērota kā atpūtai laukos, tā arī pilsētā. “Mūsu ģimene ar riteņbraukšanu ir uz tu, tāpēc ne tikai dodamies dažādos izbraucienos tuvākā un tālākā apkārtnē, bet arī piedalāmies velobraucienos ģimenes distancēs,” stāsta hokejists.

      “Ar velosipēdu vajadzētu braukt ikvienam bērnam – riteņbraukšana nodarbina, bet svarīgākais, ka nepārslogo dažādus ķermeņa muskuļus, nostiprina sirds un asinsvadu sistēmu. Riteņbraukšana ir jautra un sagādā daudz prieka bērniem, kas ir ne mazāk svarīgi bērna veselībai un labsajūtai,” papildina Apotheka Jaunās Teikas aptiekas farmaceite Beāte Kaminska.
    2. Orientēšanās
      “Jau vairākas sezonas startēju orientēšanās sacensībās Magnēts – tas ir lielisks veids, kā uzturēt fizisko sagatavotību un koncentrēšanās spējas. Turklāt orientēšanās sports ir pieejams ikvienam – nav nepieciešams iegādāties inventāru, lai piedalītos orientēšanās sacensībās, pietiek vien ar sporta tērpu un sporta apaviem. Uz orientēšanās sacensībām vienmēr braucu kopā ar ģimeni – bērni pavada laiku mazajā trasē, dodas pastaigās pa mežu.”
    3. Peldēšana
      “Savu bērnību pavadīju pie Daugavas, un līdz ar to arī tagad peldēšana mūsu ģimenē ir ļoti iecienīta. Mēdzam gan vienkārši aizbraukt nopeldēties, gan pāris reizes mēnesī pavadīt brīvdienas pie upes, jūras vai ezera, dzīvojoties pa ūdeni un sauļojoties,” pieredzē dalās Sprukts.

      “Peldēšana piemērota dažādu vecuma bērniem. Ūdens labvēlīgi iedarbojas uz cilvēka ķermeni un līdz ar to arī veselību. Tas gan attīsta, gan atslogo mugurkaulu un locītavas, palīdz atbrīvoties no saspringuma, uzlabo stāju, kā arī stiprina imunitāti, jo īpaši, ja laiks pavadīts, atpūšoties svaigā gaisā pie ūdeņiem,” stāsta Beāte Kaminska.
    4. Sporta spēles
      Sporta spēles, piemēram, tautas bumba, basketbols, ir viens no aizraujošākajiem veidiem, kā izkustēties un gūt pozitīvas emocijas. “Vecākais dēls aizraujas ar vieglatlētiku, bet uz stadionu dodamies visi kopā – kamēr vecākais brālis trenējas, ar jaunāko paskraidām pa stadionu, pavingrojam, un pēc tam visi uzspēlējam futbolu.”
    5. Pastaigas
      Vasaras brīvlaika neiztrūkstoša sastāvdaļa ir pastaigas. “Gaišajos vakaros bērni nelabprāt dodas laicīgi gulēt, tāpēc vakarus izmantojam, lai dotos pastaigās, piemēram, pa parku. Pastaigāties bieži sanāk arī brīvdienās, apceļojot Latviju.”
    6. Dārza darbi un batuts
      “Fiziskajām aktivitātēm ne vienmēr jābūt apzinātām un plānotām, svarīgi, lai dzīvesveids būtu aktīvs, kustībām bagāts. Piemēram, mēs brīvdienas bieži pavadām pie manas mammas un arī tur laiku veltām aktīvām nodarbēm. Dēliem patīk darboties – viņi aplaista dārzu, nopļauj zāli, bet pēc tam ēd pašu audzētas zemenes tieši no dobes. Un, protams, batuts – tas viennozīmīgi izkonkurē dārza darbus!”.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē