• 6 biežākie klupšanas akmeņi, kāpēc neprotam sevi mīlēt

    Psiholoģija
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. jūnijs, 2019
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mīli sevi! Novērtē sevi! Rūpējies par sevi! Kurš gan nezina, ka tieši tā ir jādzīvo? Tad kāpēc nesanāk?
    1. Vispirms vajadzētu pārstāt domāt, ka mīlestība ir kā balva, kas jānopelna. Mīlestība ir prieks būt savā ādā un spēja piedot sev visus grēciņus.
    2. Sievietēm ir raksturīgi vairāk rūpēties par apkārtējiem, pašām sevi atstājot otrajā plānā. Var jau domāt – tas lielās mīlestības dēļ pret tuvajiem. Bet varbūt tomēr aiz pārāk pieticīgas mīlestības pašai pret sevi?

      Vajadzētu pacensties pieņemt, ka nekļūstam mazāk mīlētas arī tajos brīžos, kad tā vien gribas pateikt: nē, šoreiz palīdzēt nevarēšu. Mēs pašas esam tās, kas neļaujam sevi mīlēt tādas, kādas esam. Ļaut sevi mīlēt kādam citam – lūk, tā ir viena no pazīmēm, ka protam sevi mīlēt.
    3. Cilvēks, kas sevi mīl, protams, rūpējas par sevi. Ļauj sev atpūsties pēc smaga darba cēliena. Meklē uzmundrinājumu, kad priekšā stāv kāds pārbaudījums. Domā, kā atgūt spēkus un iedvesmu. Bet, ja sevis mīlēšana aprobežojas tikai ar manikīru, kosmetologu, frizieri, jaunām kleitām un kurpēm, tad tā ir tikai fasāde.    
    4. Sevi mīlēt nozīmē arī spēt sevi adekvāti novērtēt. Apzināties savu pašvērtību, kas pieaug līdz ar uzkrāto dzīves pieredzi. Un pasaudzēt sevi, kad tas ir nepieciešams. Nevis, par spīti visam, iet paceltu galvu un ar uzvarošu smaidu.
    5. Sevis mīlestība sākas ar vienu vienkāršu jautājumu – kā es jūtos? Šis jautājums sev jāuzdod pēc iespējas biežāk un jebkurā ikdienas situācijā – darbā, atpūšoties, sportojot, esot kopā ar ģimeni.

      Ja kādā brīdī saproti, ka nejūties tā, kā vēlies, seko nākamais jautājums – ko es varu darīt, lai to mainītu? Atbilde vienmēr ir mūsos pašās, un ir ļoti svarīgi sevi uzklausīt. Ja situācija, kurā šobrīd esi, tevi neapmierina, ja jūti, ka nepieciešamas pārmaiņas, atpūta – klausi sev un rīkojies tā, kā saka tava iekšējā balss!
    6. Un visbeidzot – sevis mīlēšana izpaužas arī kā cieņpilna izturēšanās pret sevi un savu veselību.

    2 komentāri

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē