• No dabas svētnīcas — tavā majā! Augu maģiskais spēks

    Netradicionālā medicīna
    Elizabete Sterniņa
    24. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    No senseniem laikiem pastāv uzskats, ka augiem un ziediem piemīt pārdabiskas spējas. Dārzs joprojām ir kā svētnīca, kā klēpis, kurā audzē un kopj dziedniecībā un maģijā izmantojamos augus. Skaidro Elizabete Sterniņa, kāršu lasītāja un gaišreģe.

    Mūsdienās augu ekstrakti jau ir daudzu medikamentu pamatsastāvā, piemēram, Baha ziedos, homeopātijā, tēju augu novārījumos, uzlējumos. Dzīves tempam kļūstot aizvien straujākam, pieaug vēlme vairāk izmantot dabas spēku.

    Sākot no kļavu un bērzu sulām, čiekuru ievārījuma, pieneņu tinktūras un ķiploku krellēm. Senāk viedas sievietes bija tuvas dabai un audzēja nepieciešamos augus. To lieliski var darīt arī tagad, turklāt vasaras saulgrieži ir maģisks laiks, kad zeme un augi no saules saņem visvairāk enerģijas. Šis ir vislabākais laiks dažādu augu un ziedu novākšanai, lai pagatavotu tējas, preperātus, maisījumus un uzlējumus. Tos var lietot iekšķīgi un ārīgi, pievienot vannai, likt spilvendrānā, piekārt pie namadurvīm. Lūk, daži piemēri!

    • Vībotni, žilbulīti, mandragoru, burvju lazdu jau izsenis lieto pareģošanā.
    • Roze jau kopš seniem laikiem ir zināms kā mīlestības simbols, līdz pat mūsdienām rožu ziedlapiņas izmanto mīlestības maģijā.
    • Iecienītākie augi garīgā spēka un veiksmes vairošanai ir asinszāle un rasaskrēsliņš.
    • Laimi nesoši augi ir saulespuķe, ābeļziedi, vībotne, kaķumētra un virši.
    • Veiksmes vairošanai finanšu darījumos izmēģiniet vasaras mēneseni, biezlapi, lazdu skaras un rozmarīnu.
    • Ceriņi, mandeles, kā runā, garantē bagātību.
    • Personīgai aizsardzībai un ļaunu garu aizdzīšanai noder kadiķis, ozols, pīlādzis, lazda, ķiploks, ingvers un vilkābele.
    • Grieķi un ķīnieši par svētu uzskata peoniju, tās sēklas savēra uz aukliņas un nēsāja kā kaklarotu aizsardzībai.
    • Lai mājās valdītu rāma un harmoniska gaisotne, nedrīkst aizmirst par lavandu, rezēdu, izopu, īrisu, kumelīti, efeju, vīgriezi un kāršrozi.

    Sirds pateiks priekšā

    Ļoti svarīgi ir ieklausīties sevī, ko apziņa un organisms tieši šobrīd vēlas visvairāk! Cilvēks pats sev ir vislabākais ārsts, mēs pašas sevi varam dziednieciski noskaņot, ja vien izzinātu, kā pareizi augus lietot. Atliek vien ienirt maģisko augu pasaulē. Cilāt, smaržot un pētīt, un sirds pateiks priekšā, kas man tieši šobrīd ir visvairāk nepieciešams!

    Praktisks padoms: lietojot dažādus tējas novārījumus, neaizmirstiet, ka pēc tam varat zālītes arī apēst, nevis mest ārā.

    Ļoti ieteicams ir lietot cigoriņu kafiju. Tā ir vislabākā kafija!

    Savukārt mājas aptieciņā ieteicams vienmēr glabāt kokosriekstu eļļu. Tai ir ļoti plašs lietošanas spektrs – kosmētikā to var lietot sauļojoties, uzlabo ādas elastību. Tā kā kokosriekstu eļļa smaržo pēc cepumiem, tā uzlabo arī garastāvokli.

     

     

    Garšvielas – sievietes laimes ķīla!

    Garšvielu smarža, krāsa un garša palīdz mazināt stresu un tikt galā ar emocijām. Tieši tamdēļ cilvēks, kad ēdienu papildina ar garšvielām, mazāk ēd.

    Lūk, ieskats, kā populārākās garšvielas iedarbojas uz mūsu organismu:

    • Sinepju sēklas – pēc garšas riekstainas, ar ugunīgu enerģiju. Lieto, ja trūkst spēka vai ja cilvēks ir satraucies. Uzlabos elpošanas sistēmu. Ļoti labi tās ir lietot, kad cilvēks ir saaukstējies, tās sasildīs.
    • Ingvers – asa, spēcinoša garša. Aktivizē visu vielmaiņu, ieteicams lietot pēc katras ēdienreizes, ja ir vesels organisms. Attīra no negatīvās enerģijas, dabisks antibiotiķis. Izvada no organisma negatīvo informāciju un iznīcina vīrusus.
    • Čili – ļoti sildoša garšviela, palīdz sasildīt ķermeni aukstā laikā. Uzlabo asinsriti, palīdz aktivizēt citas garšvielas. Ļoti labi stimulē gremošanu.
    • Melnie pipari – uzlabo gremošanu, izvada toksīnus. Labs līdzeklis pret galvassapēm, tos var lietot, ja cilvēks vēlas samazināt svaru. Tējkarote medus plus malti melnie pipari – šāda kombinācija iekustina visu gremošanas sistēmu.
    • Kardamons – ideāli svaigai elpai, jāsakošļā viena kardamona miziņa. Uzlabo sirdsdarbību, palīdz samazināt svaru, neitralizē saldas garšas negatīvo ietekmi uz organismu. Ļoti ieteicams lietot šķipsniņu pie kafijas, neitralizē skābu vidi.
    • Koriandrs – ideāli palīdz, ja ir problēmas ar aknām, ar sejas krāsu, ja ir sakrājies par daudz skābuma. Lieto, ja sieviete ir nervoza, raudulīga. Samazina toksīnus, labs līdzeklis pret alerģijām un dažādām infekcijām. Īpaši ieteicams lietot rudenī. Labs līdzeklis, lai stiprinātu imunitāti, cīnās pret herpesvīrusu. (Herpess – tas ir satraukums mūsos, kas izpaužas uz āru.)
    • Kanēlis – attīra pilnīgi visu organismu, veicina seksualitāti, uzlabo apetīti. Enerģētiski rada prieku cilvēkam.
    • Kurkuma – glābj visus no visa! Ieteicams lietot pa šķipsniņai pie visiem ēdieniem, uzlabo kuņģa darbību. Izvada toksīnus. Uzlabo ārējo izskatu – tā ir zelta garšviela sievietēm. Sadziedē rētas. Atjauno šūnas, dod tām papildu enerģiju. Normalizē problēmas ar diabētu, gastrītu, hepatītu. Neitralizē vēdera pūšanos. Stiprina matus, uzlabo sejas krāsu. Der pret visām ādas slimībām.
    • Baziliks – sildoša, karsta garša. Stiprina nervu sistēmu, palīdz organismam izsvīst. Samazina galvas sāpes, vairo enerģiju.
    • Muskatrieksts – tonizē organismu. Stimulē vēdera darbību, uzlabo atmiņu. Ļoti patīkams aromāts, stimulē seksualitāti. Enerģētiski uzlabo attiecības ar vīriešiem.
    • Safrāns – dārgākā garšviela pasaulē, tomēr katrai sievietei jābūt mājās safrānam. Lietojot pie ēdieniem, nomierina prātu, harmonizē dvēseles stāvokli, uzlabo garastāvokli. Labs pretnovecošanas līdzeklis. Enerģētiski dod mīlestību sievietei.

    Garšvielas, garšaugi un zodiaka zīmes

    • Auniem un Skorpioniem – lavanda, piparmētra, pelašķis, burvjulazda, salvija, magoņu un meloņu sēklas, safrāns, kanēlis, rozmarīns, āboliņš.
    • Vēršiem un Svariem – kumelīte, rožu eļļa, bišu produkti, sandalkoks, lavanda, safrāns.
    • Dvīņiem un Jaunavām – baziliks, koriandrs, tauksakne, kliņģerīte, plūškoka ziedi.
    • Vēžiem un Lauvām – lakrica, ingvers, lavanda, kliņģerīte, kumelīte, timiāns, tauksakne, milteņu lapas, pētersīļi.
    • Strēlniekiem un Zivīm – lavanda, kumelīte, liepziedi, vilkābele, kanēlis, kadiķis.
    • Ūdensvīriem un Mežāžiem – lavanda, medus produkti, safrāns, kumelīte, liepziedi, tauksakņu lapas, pelašķis.

    Ingvera rituāls

    Ingveram ir ievērojama vēsture – to savulaik slavēja Konfūcijs, arī Korānā minētā paradīzes ēdiena sastāvā ir ingvers. Ingvers novērš sliktu pašsajūtu grūtniecības laikā, to var košļāt svaigu, lai izvairītos no sliktas dūšas ceļojuma laikā.

    Šis rituāls pasargās jūs ceļojuma laikā vai arī kad jādodas uz ļoti nozīmīgu tikšanos. Rituālu ieteicams veikt ceturtdienā, jo tā ir nosaukta Tora, pērkona un aizsardzības dieva, vārdā.

    Nepieciešams: ingvers, trīs dzeltenas lentes, maza koka kārbiņa.

    Kas jādara?

    Mēģiniet atrast tādu ingvera sakni, kas atgādina cilvēka figūru. Redzēsiet, ka tas nemaz nav tik grūti! Ja tomēr neizdodas atrast tādas formas sakni, mēģiniet to rūpīgi izgrebt ar mazu nazīti. Apsieniet ingvera saknes cilvēciņam dzeltenās lentes trīs dažādās vietās – ap plaukstu locītavām un vidukli. Tikai nesieniet tās ap kaklu! Sienot lentes, pie katra mezgla pameditējiet un vēlieties, lai jūsu ceļojums, saruna, tikšanās paietu ļoti gludi un veiksmīgi. To darot, skandējiet: «Visos manos dzīves ceļos sargā mani un glāb no nesaskaņām.»

    Ievietojiet figūru koka kārbiņā, uzlieciet tai vāku un glabājiet drošā, sausā vietā. Ņemiet figūriņu līdzi uz jums nozīmīgu tikšanos. Saulgriežos to sadedziniet un izveidojiet jaunu.

    Mīlas dzēriens

     

    Pastāv uzskats, ka daudziem dārgiem ēdieniem piemīt erotiskas dziņas raisošas īpašības, tomēr vienīgais dzēriens, par kuru to var droši teikt, ir alkohols. Strega itāļu valodā nozīmē ragana. Liķieris Strega nāk no Benevento apgabala Itālijā, kas ir slavens ar savu burvju mākslu. Stāsta, ka strega sākotnēji ir bijis raganu dzēriens.

     

    Savukārt Anglijā dziras, ko gatavoja no medus, uzskatīja par erotisku dziņu modinošu dzērienu. To dzēra veselu mēnesi pēc kāzām, lai palielinātu laulāto seksuālo potenci. No tā esot cēlies vārds medusmēnesis. Liķieri un vīni ir uzbudinošākie dzērieni, bet tie jālieto ar mēru, īpašam efektam pievienojot nedaudz maģijas.

    Šoreiz – itāļu mīlas dzēriens no liķiera un savvaļas augiem, kas, pēc sena ticējuma, modinās erotiskas dziņas.

    Nepieciešams: sudraba monēta (vēlams nelietota, ja lietota, tad nomazgājiet to aukstā ūdenī); dažas bazilika un salvijas lapas; divas glāzes vīna un nedaudz stregas vai medus liķiera.

    Kas jādara?

    Pilnmēness naktī paņemiet savu sudraba monētu. Mēnesgaismā turiet to plaukstā un domājiet tikai par savu iemīļoto, lai monēta iegūtu Mēness spēku un uzlādētos ar informāciju.

    Naktī, kad esat nolēmusi pasniegt mīļotajam mīlas dzērienu, turiet monētu virs bazilika un salvijas lapām, lai piešķirtu dzērienam Mēness spēku. Ielieciet glāzēs lapas, ielejiet tajās liķieri, ļaujiet tam ievilkties vienu stundu un tad izdzeriet to kopā ar savu partneri. Drīz vien jūs apņems mīlas gars.

    Uzmanību! Rituāls nestrādā ļaunos nolūkos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē