• Neslēp seju — uzliec masku!

    Skaistums
    31. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kosmētika var noslēpt defektus, taču vēl labāk ir, ja to klāj uz svaigas, pabarotas, atpūtinātas ādas. Pēc četrdesmit gadu vecuma galvenie palīgi sejas ādas kopšanā joprojām ir krēms un serums, bet papildu atbalstu sniedz kosmētiskās maskas. Izlasi, kāda vislabāk piemērota tavas sejas ādai!

    Viss sākas ar attīrīšanu

    Skaistas, atjaunoties spējīgas ādas pamats ir attīrīšana. Starp citu, jaunākās skaistuma vadlīnijas nosaka, ka īstā ādas attīrīšana sākas pēc tam, kad notīrīts grims. Ar micelāro ūdeni, pieniņu vai putojošu gelu notīra kosmētiku un tikai tad ķeras pie galvenā – izmanto to pašu attīrošo līdzekli vēlreiz vai ikdienas lietošanai piemērotu pīlingu.

    Kad ādu nepieciešams attīrīt padziļināti – tai ir nespodrs, nevienmērīgs tonis, tumšas poras vai tā vienkārši izskatās sagurusi –, lieto attīrošu masku. Raupjai sejas ādai vai ādai ar problemātiskām porām būs piemērota mālu, dūņu vai kokogles maska. Sausai sejas (un kakla) ādai labāk derēs augļskābju vai enzīmu maska, bet, ja pie rokas ir tikai mālu maska, to var lietot, sajaucot 1:1 ar mitrinošu masku.

    Atceries, ka attīrošā maska, kas uz ādas sakalst, uzreiz jānomazgā, jo, paturot ilgāk, tā sāk izvilkt no ādas mitrumu. Pašlaik tirgū ienāk nesakalstošas maskas, kas ir modernāka un ādai draudzīgāka alternatīva.

    Attīrošā maska būs efektīva, ja to lietosi uz attīrītas ādas vienu vai divas reizes nedēļā no rīta, nevis vakarā, jo nakts laikā āda pastiprināti svīst un atbrīvojas no sārņvielām.

    Aktuālas ir arī maskas, kas, uzklātas uz ādas, veido putiņas un attīrošo darbu veic ar īpašu enzīmu un mazu gaisa burbulīšu palīdzību. Tās piemērotas jebkuram ādas tipam, turklāt arī kakla ādas kopšanai, vienīgi atšķirsies lietošanas biežums. Taukainas, kombinētas ādas gadījumā tādu lieto pāris reižu nedēļā, bet sausai ādai pietiks ar reizi.

    Savukārt tā saukto pretpiesārņojuma masku (ar nosaukumā ietvertu apzīmējumu detox vai anti pollution) sastāvā līdz ar skābēm, māliem, dūņām un citām nolobošām vai absorbējošām vielām ir arī tik būtiskie antioksidanti. Tādu lietderīgi izvēlēties, ja ikdiena tiek pavadīta birojā vai pilsētas centrā.

    Mitruma nevar būt par daudz

    40–45 gadu vecumā ādai nepieciešams papildu mitrums – tā visbiežāk trūkst, taču nekad nevar būt par daudz. Tas nozīmē, ka ar mitrinošās maskas lietošanu nevari pārspīlēt, – normālas ādas gadījumā lieto 2–3 reizes nedēļā; ja sejas (un kakla) āda ir izslāpusi, var uzklāt katru dienu, līdz nerodas velkoša sajūta pēc sejas nomazgāšanas. Taukainai un dehidratētai ādai veldzējumu sniegs maska, ko noskalo ar vēsu ūdeni, bet sausai labāk izvēlēties tādu, kas nav jānoskalo. To uz sejas var atstāt arī uz nakti.

    Ja mitrinošo masku lieto kā nakts masku, to uzklāj apmēram stundu pirms došanās gultā, pēcāk lieko nosusinot ar salveti.

    Anti age maska – pēc 35 gadu vecuma

    Viens no biežāk dzirdētajiem mītiem – atjaunojošu kosmētiku jāsāk lietot tad, kad novecošanas pazīmes kļūst pamanāmas. Patiesībā, laikus uzsākot anti age kosmētikas lietošanu, tās iespējams aizkavēt pat par 7–10 gadiem. Tas attiecas arī uz sejas masku lietošanu. Tā saukto atjaunojošo sejas masku uzdevums ir mazināt un kavēt novecošanas pazīmes – cīnīties ar ādas atslābumu, stiprināt asinsvadus, gaišināt pigmenta plankumus.

    Nav nepieciešams lietot dārgu liftinga masku, ja sejas ovāls vēl ir teicamā stāvoklī, taču maska ar šūnu atjaunošanos stimulējošu iedarbību noderēs jau ap 35 gadu vecumu.

    Jaunākā tendence – pirms atjaunojošās maskas uzklāšanas veic pašmasāžu pa tā sauktajām Langera līnijām. Pēdējā laikā lielākie zīmoli pat izstrādā speciālas masku uzklāšanas tehnikas.  Lai anti age maskas cīņa pret ādas novecošanu būtu vēl pārliecinošāka, ražotāji piedāvā tā sauktās nakts maskas, ko reizi vai divas reizes nedēļā uzklāj nakts krēma vietā.

    Anti age nakts maskas nepieciešamība jāapsver, ja, no rīta pamostoties, ādai tūdaļ gribas uzklāt krēmu.Tad masku plānā kārtiņā var uzklāt katru vakaru, kamēr ādas stāvoklis uzlabojas, un pēc tam lietot reizi vai divas reizes nedēļā.

    Masku klāj uz ādas kā glazūru uz tortes. Vislabāk – izmantojot plakanu otiņu vai speciālu lāpstiņu. Pēc iedarbības laika beigām masku, kas jānoskalo ar ūdeni, notīra ar mitra frotē cimdiņa vai speciāla sūklīša palīdzību. Masku, kas nav jānomazgā, notīra ar kosmētisko salveti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē