• 11 viegli vingrojumi pastaigai ar pievienoto vērtību

    Veselīgs dzīvesveids
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Piemājas parkā vei mežiņā zināms katrs koks, taciņa un pagrieziens? Pastaigas kļuvušas garlaicīgas, un ej zobus sakodis tikai tāpēc, ka fiziskās aktivitātes ir tik svarīgas? Padari tās mazliet interesantākas! Izmēģini, un redzēsi – tas nemaz nav tik grūti!
    1. Izstiep sānus. Nostājies taisni, rokas aizliec aiz galvas, vienu kāju taisnu stiep uz sāniem, bet liecies uz otriem sāniem.
    2. Pastiep vēl sānus. Tagad rokas liec sānos, kājas turi plecu platumā un pastiepies uz vienu un uz otru pusi. Tā kārtīgi, lai sajustu, kā stiepjas sānu muskuļi.
    3. Muskuļiem. Nostājies taisni, kājas plecu platumā, rokas saliec elkoņos, bet dūrēm jāskatās uz augšu. Cel augšā vienu kāju, lai ceļgals satiekas ar pretējās rokas elkoni. Izkustināsi sānu, kāju un roku muskuļus, vienlaikus arī uztrenēsi līdzsvaru un koordināciju. 
    4. Lai stiprāki pleci un rokas. Ja esat divatā, salieciet kopā plaukstas, kājas pastiepjot iespējami tālāk uz aizmuguri un it kā stumjot vienam otru prom. Ja esi vienatnē, šo vingrinājumu var izpildīt, atspiežoties pret koku.
    5. Kājām. Ar muguru atspiedies pret koku, kājas saliec ceļos (tā, it kā sēdētu) un pēc kārtas iztaisno vienu un otru kāju. Vēlams – katru kāju iztaisnot 10 reižu. Ja vingrinājums šķiet pārāk grūts, pieturies pie koka.
    6. Arī kājām. Rokas izstiep taisnas uz sāniem, ar vienu kāju pasper soli uz priekšu, bet otru saliec celī un ietupsties, pieskaroties zemei (ja nespēj tik zemu, tupsties, cik vari). Ietupienā saskaiti līdz pieci un tad celies augšā. Tā ar katru kāju 5–10 reizes.
    7. Labākai koordinācijai. Atrodi kādu čiekuru vai ozolzīli, vai jebko citu un pamet gaisā. Sasit divas vai trīs reizes plaukstas un noķer to. Tā atkārto 10 reizes.
    8. Vēl koordinācijai. Izstiep vienas rokas īkšķi uz augšu, bet otrai rokai – mazo un rādītājpirkstu uz priekšu. Tad to pašu dari otrādi. Tā ļoti labi uztrenēsi koordināciju. Sākumā būs grūti, bet pēc tam jau spēsi vingrinājumu paveikt visai raiti. Īpaši, ja trenēsies, piemēram, arī vakarā mājās, skatoties televīziju.
    9. Līdzsvaram. Nostājies uz vienas kājas, rokas izstiep uz augšu, muguru turi taisnu un saskaiti līdz desmit. Tad to pašu paveic, stāvot uz otras kājas.
    10. Pastiepies. Ar vienu kāju pasper lielu soli uz priekšu, bet otru saliec celī un aizsniedzies līdz izstieptās kājas pirkstgaliem vai tik tālu, cik spēj. Šādi pastiepsi kāju aizmugurējos muskuļus un reizē nomierināsi tos, lai nesāp pēc vingrošanas vai citas slodzes.
    11. Lai nerauj krampis. Atkal pasper lielu soli uz priekšu, vienu kāju saliec celī, bet otru stiep uz aizmuguri, abas pēdas stingri turot pie zemes. To pašu dari, samainot kājas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē