• Mēneša laikā saslimstība ar Covid-19 Latvijā pieaugusi par 22%

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    26. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Salīdzinot ar mēneša sākumu, saslimstība ar Covid-19 Latvijā pieaugusi par 22%, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

    Turpinot monitorēt Covid-19 saslimstību Latvijā, atkārtoti vērojams pieaugums par 6,4%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, un 22% pieaugums, salīdzinot ar mēneša sākumu. Pieaudzis arī dienā vidēji atklāto gadījumu skaits – 569 (nedēļu iepriekš – 538 jauni gadījumi).

    14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju 26. aprīlī bija 404.6 (pirms nedēļas – 383.3). 

    Stacionāros vērojams lēns Covid-19 pacientu pieaugums. Dienā vidēji stacionēto pacientu skaits pagājušajā nedēļā pieauga līdz 69 pacientiem dienā (nedēļu iepriekš tika stacionēts vidēji 61 pacients dienā). Arī vērtējot stacionēto pacientu saslimstības smagumu, saglabājas intensīva situācija.

    Šobrīd stacionāros ārstējas kopumā 709 pacienti, kam apstiprināta saslimšana ar Covid-19: 625 no tiem ir vidēji smaga, 84 – smaga slimības gaida.

    Saslimstības samazinājums nedaudz vērojams Vidzemē, kamēr pārējos Latvijas reģionos – pieaugums. Joprojām vērojama tendence, ka saslimstība ar Covid-19 mazinās vecuma grupā 65+, kur vakcinācijas ieguvums noteikti minams kā viens no iemesliem papildus citiem profilakses pasākumiem.

    Vērtējot saslimstību iepriekšējās divās nedēļās, saslimstības rādītāji saglabā augošu tendenci gandrīz visās vecuma grupās, īpaši pusaudžu un sociālekonomiski aktīvo iedzīvotāju vidū, proti, vecuma grupā 20–59 gadi.

    Arī Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) pieaug un šobrīd ir 1,04 (nedēļu iepriekš – 1,01). Ja šis koeficients pārkāpj robežu “1”, tas liecina  ka infekcijas slimības izplatība sabiedrībā pieaug, nevis mazinās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē