• Latvija marta vidū saņems lielāku Pfizer/BioNTech vakcīnu skaitu, nekā iepriekš plānots

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    10. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tim Reckmann
    Eiropas Komisijai vienojoties ar ražotāju Pfizer/BioNTech par nelielu papildu vakcīnu skaita nodrošināšanu, Latvija marta vidū saņems vairāk šī ražotāja vakcīnu, nekā iepriekš bija plānots, trešdien preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

    Viņš informēja, ka Eiropas Komisija ir vienojusies ar ražotāju Pfizer/BioNTech par nelielu papildu vakcīnu skaitu, kuru varētu nodrošināt marta pēdējās divās nedēļās, un arī Latvijai piešķirs proporcionāli lielāku vakcīnu skaitu, nekā bija plānots. Patlaban tiek precizēts saņemt plānoto vakcīnu devu skaits.

    Papildu vakcīnu apjomu Kariņš gan nesauc par «revolucionāru», taču arī neliels to skaita pieaugums ir solis pareizajā virzienā, pārliecināts premjers.

    Līdz maija sākumam Latvijā plānots saņemt 186 078 vakcīnu devas, otrdien valdības sēdē informēja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

    Ir apstiprināta 9600 Astra Zeneca vakcīnas devu piegāde 12. martā. Pārējās vakcīnu piegādes patlaban vēl nav apstiprinātas, taču plānots, ka 15. martā atvedīs 1170 Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty, 17. martā – 15 412 vakcīnas AstraZeneca devas, 21. martā – 16 800 vakcīnas Moderna devas.

    Marta ceturtajā nedēļā vajadzētu saņemt divas piegādes – 1170 Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas Comirnaty 22. martā un 37 444 vakcīnas AstraZeneca devas 24. martā.

    Arī pēdējā marta nedēļā 29. martā vajadzētu piegādāt 1170 Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas, 31.martā – 40 912 AstraZeneca devas.

    Aprīlī patlaban ir plānotas divas vakcīnu Moderna piegādes -  25 200 devas 4.aprīlī un 18. aprīlī – vēl 15 600 devas. Maija sākumā, 2.maijā, varētu saņemt 21 600 vakcīnas Moderna devas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē