• Latvijā 20% Covid-19 pacientu slimība noritējusi bez simptomiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kopš Covid-19 parādīšanās Latvijā 20% pacientu šī slimība noritējusi bez simptomiem, trešdien žurnālistiem pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    Saslimšana ar Covid-19 šajos gadījumos tika atklāta, jo tika veikts tests «pēc epidemioloģiskajām indikācijām», proti, testus veica, jo personas bija kontaktējušās ar saslimušajiem vai arī atgriezušās no ārzemēm.

    Analizējot šos datus smalkāk, SPKC dala šo rādītāju trīs posmos. Pirmajā posmā – pavasara pacēluma laikā – 15% no visiem pacientiem slimība noritēja bez simptomiem. Vasaras periodā, kad vairums gadījumu bija saistīti ar ceļojumiem vai atgriešanos no ārzemēm, šis rādītājs bija 31%, savukārt pēdējo trīs nedēļu laikā, kad tiek novērots saslimstības pieaugums, 23% inficēto nenovēro simptomus.

    Perevoščikovs atšķirības skaidroja ar to, ka pavasarī testēšana bija vairāk vērsta uz personām ar simptomiem, kamēr vasarā tā bija vairāk saistīta ar jau zināmiem avotiem. Pacientu īpatsvaru bez simptomiem ietekmējot arī saslimušo vecuma struktūra.

    Kopumā līdz šim Latvijā veikts 344 821 Covid-19 izmeklējums. Infekcija līdz šim konstatēta 2261 cilvēkam, no kuriem uz 6. oktobri atveseļojušās bija 1322 personas. Tādējādi patlaban ir 939 aktīvi saslimšanas gadījumi.

    Latvijas slimnīcās ārstējas 34 Covid-19 pacienti, no tiem 29 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci – ar smagu slimības gaitu. No stacionāriem līdz šim izrakstīti 237 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē