• Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta vienam skolotājam un augstskolas studentam

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Inficēšanās ar Covid-19 atklāta kādam vispārējās izglītības iestādes pedagogam un kādam augstskolas studentam, Informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA pastāstīja, ka no piektdien jaunatklātajiem 17 Covid-19 inficēšanās gadījumiem viens ir saslimšanas gadījums pedagogam vispārizglītojošā skolā Rīgā. Šajā gadījumā noteiktas inficētā kontaktpersonas, kas ir vienas klases ietvaros. 

    Savukārt cits inficēšanās gadījums konstatēts kādam augstskolas studentam. Arī šajā gadījumā noteiktas kontaktpersonas, kuru vidū ir gan citi studenti, ar kuriem inficētajam kopā bija lekcijas, gan arī pasniedzēji. Visām kontaktpersonām noteikta karantīna, kas, iespējams, varētu nozīmē arī attālinātas mācības šiem studentiem. 

    Viņa skaidroja, ka vairākos gadījumos par inficēšanās avotiem vēl arvien ir izvirzītas «darba versijas», un nevar nosaukt vienu konkrētu variantu. Arī divos minētajos gadījumos vēl nav noskaidrots konkrēts inficēšanās avots.

    Saistībā ar pieciem gadījumiem, kas vakar tika konstatēti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo hokejistiem, Arāja atklāja, ka jauni inficēšanās gadījumi šīs hokeja komandas biedriem nav konstatēti. 

    Piektdien Latvijā atklāti 17 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, bet sestdien – desmit.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē