• Kariņš pauž bažas par nesaprotamu Covid-19 ierobežošanas plānu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pirms aptuveni nedēļas Covid-19 izplatības kontrolēšanai ieviestie ierobežojumi nav devuši gaidīto efektu un slimības izplatība turpina strauji pieaugt, norādīts Veselības ministrijas (VM) uz šodienas ārkārtas valdības sēdi sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijā.

    Piektdien atklājot valdības sēdi, kurā ministri lemj par jaunu ierobežojumu ieviešanu, premjers atzina, ka divas nedēļas Krīzes vadības padomes sēdē tika dzirdēts, ka Covid-19 ierobežošanā nekas īpašs neesot jādara, tomēr tagad Veselības ministrija piedāvā ieviest jaunus ierobežojumus.

    «Mani sāk uztraukt, ka plāns [Covid-19 ierobežošanai] nav saprotams,» piebilda Kariņš.

    Veselības ministrijā skaidro, ka pēdējās nedēļas laikā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaita īpatsvars palielinājies par 32% – no 686 nedēļas laikā atklātajiem Covid-19 gadījumiem līdz 902. Pozitīvo testu īpatsvars šajā laikā pieaudzis no 2,4% līdz 3%, kā arī strauji palielinājies stacionēto pacientu skaits, kas šodien jau sasniedzis 113 cilvēkus.

    VM uzskata, ka sasniegts augsts Covid-19 izplatības riska līmenis, kad jāvērtē jaunu ierobežojošo pasākumu ieviešana, kas ir mērķēti uz šobrīd aktuālāko infekcijas izplatīšanās ceļu ierobežošanu, attiecīgi šodienas valdības ārkārtas sēdē ministri spriedīs par papildu ierobežojumu ieviešanu.

    Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti 250 Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī atklātais inficēto skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

    Tāpat pagājušajā diennaktī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecumā no 55 līdz 60 gadiem.

    Kopš Covid-19 parādīšanās Latvijā inficēšanās laboratoriski apstiprināta 4208 personām, bet 1357 personām apstiprināta izveseļošanās.

    Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušās diennakts laikā slimnīcās ievietoti 17, bet no tām izrakstīti astoņi Covid-19 pacienti, līdz ar to kopumā stacionāros ārstējas 113 saslimušie, no kuriem 103 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet desmit – ar smagu slimības gaitu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē