• Kāpēc vismaz brīvdienās OBLIGĀTI jādodas ārā?

    Atpūta
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    9. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tumšajos vakaros, tā vien gribas ātrāk traukties uz mājām. Tomēr raugi, lai neiesēdies. Vismaz brīvdienās izstaigājies ātrā solī – tas nāks par labu veselībai, figūrai un dzīvespriekam.

    Lūk, kādi būs tavi ieguvumi!

    • Iešana ātrā solī ir viens no kardiotreniņu veidiem, tā stiprina un trenē elpošanu, sirds un asinsrites sistēmas darbību. Staigāšana ir īpaši piemērots izkustēšanās veids mazāk trenētiem cilvēkiem visās vecumu grupās.
    • Regulāra un aktīva staigāšana raitā tempā sekmē organisma vielmaiņu, palīdzot kontrolēt svaru. Raits temps – tas nozīmē tik ātru iešanu, kas teju vai robežojas ar lēnu skriešanu – jāiet tik ātri, ka tūliņ, tūliņ gribētos sākt skriet.
    • Ejot var trenēt arī rokas un kājas. Spēka treniņš sanāk, ja pastaigājoties rokās turi nelielas hanteles, laiku pa laikam tās dažādi pacilājot.
    • Staigājot tiek saudzētas locītavas – ejot nav milzīgā trieciena, kas rodas skrienot. Svarīgi iet maziem, raitiem solīšiem, jo tas būs gan efektīvāk, gan mazāk nogurdinoši.
    • Pastaigā svaigā gaisā gūsi dzīvesprieku, jo organisms tiek apgādāts ar skābekli. Taču ļoti svarīgi ir elpot pareizi – pareizs elpošanas ritms ir tad, ja tu neelso un nemokies ar aizdusu. Visu staigāšanas laiku jābūt vienmērīgai ieelpai un izelpai. Vienkāršākais pareizas elpošanas veids – uz četriem soļiem izelpo, uz četriem ieelpo. Ieelpai jāplūst caur degunu, izelpai – caur muti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē