• Joprojām turpina kāpt kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    12. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijā atkal kāpj kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits, sasniedzot rādītāju 346.5, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

    Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 3209 Covid-19 izmeklējumi un atklāti 210 jauni inficēšanās gadījumi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem – 6.5%, bet 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir 346.5.

    Ja dienu iepriekš nebija neviena mirušā, tad šodien saņemti ziņojumi par četriem mirušajiem, kam bija konstatēta saslimšana ar Covid-19. Viens cilvēks bijis piederīgs vecuma grupai 50–59 gadi, divi 70–79 gadu vecumā, viens 80–89 gadu vecumā.

    Zemākais 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju šogad tika sasniegts 7. aprīlī – 330.6, un kopš tās dienas šis rādītājs ir tikai kāpis, sasniedzot 346.5.

    Pagājušonedēļ Latvija saslimstības ziņā ieņēma 22. vietu starp visām Eiropas valstīm.

    Igaunijā 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju  aizvadītās nedēļas laikā samazinājies līdz 1007,3 (nedēļu iepriekš – 1364,1), tādējādi Igaunija vairs nav Eiropas valsts ar augstāko rādītāju, savukārt Lietuvas rādītājs pieaudzis līdz 389,1 (nedēļu iepriekš – 312,1).

    Pēdējie saņemtie dati par sekvencēšanas rezultātiem Latvijā, liecina, ka britu celms ir atrodams 70% paraugu, tāpat konstatēts vēl viens Dienvidāfrikas paveida saslimšanas gadījums. Šajā gadījumā ir divi saslimušie un tas nav saistīts ar iepriekš atklāto uzliesmojumu. Veicot atkārtotu saslimušā aptauju nav gūta pārliecība par inficēšanās apstākļiem. Tas apstiprina, kas minētie paveidi ir ar izteiktāku infekciozitāti un inficēties var ne tikai ģimenes lokā vai darba vietā, bet arī sabiedrībā.

    Šobrīd inficēšanās gadījumi, kas saistīti ar ierašanos no ārvalstīm, Latvijā ir vidēji 23–29 gadījumi nedēļā. Pēdējo 2 nedēļu laikā 7 cilvēki inficējušies Ēģiptē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē