• Jelgavā un Jūrmalā vakcīnas beigušās - masu vakcinēšanas centrus tur šodien slēdz

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Marco Verch Professional Photographer
    Jelgavā un Jūrmalā piektdien jau ap plkst.13 slēgtas rindas uz masu vakcinēšanas centriem, jo izlietotas visas šai iniciatīvai paredzētās dienas devas, aģentūra LETA uzzināja Vakcinācijas projekta birojā.

    Birojs aicina cilvēkus vairs neierasties uz šiem centriem.

    Sestdien, 17.aprīlī centri atsāks darbu plkst.9. Sestdien uz masu vakcinācijas centru Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), plānots novirzīt 200 vakcīnas devu, atsaucoties uz SIA Veselības centru apvienība valdes priekšsēdētājas Stellas Lapiņas teikto, informē pilsētas pašvaldība.

    Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē, sākot ar piektdienu, ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespējams vakcinēties.

    Sestdien vakcinācijas punkti Rīgā darbosies ATTA centrā un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8. Atvērti būs arī punkti Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā, Jūrmalas sporta skolā, Cēsīs bijušā SuperNetto veikala telpās Bērzaines ielā 2a un Liepājā – Olimpiskajā centrā Brīvības ielā 39. Strādās arī vakcinācijas punkts Daugavpils sporta kompleksā Parādes ielā 7 un Rēzeknē – Latgales vēstniecībā Gors.

    Svētdien, 18.aprīlī, atvērti būs centri Cēsīs bijušā «SuperNetto» veikala telpās un Daugavpils Sporta kompleksā.

    Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) uzsver, ka šajā nedēļas nogalē brīvo rindu princips paredz, ka vakcinēties ar ražotāja «AstraZeneca» vakcīnu var nākt ikviens Latvijas iedzīvotājs.

    Piektdien, sestdien un svētdien minētajās pilsētās lielajos vakcinācijas centros iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties arī ārpus ierastā prioritāro grupu principa, lai gan prioritāro grupu iedzīvotājus plānots īpaši virzīt uz atsevišķu rindu. «Šajās pilsētās esam aktīvi uzrunājuši prioritāro grupu iedzīvotājus, taču »AstraZeneca" vakcīnu atlikums ļauj nekavējoties vakcinēties arī citiem iedzīvotājiem," skaidro ministrs.

    Tas, pēc viņa paustā, īsā laikā nodrošinātu vakcinācijas iestādēs jau iepriekš nogādāto vakcīnu izmantošanu un imunitātes veidošanu sabiedrībā. «Šobrīd esam nodrošinājuši, ka citas vakcinācijas iestādes ir saņēmušas pieprasītās vakcīnas no pēdējām piegādēm tādā apjomā, lai turpinātu prioritāro grupu iedzīvotāju vakcināciju,» atzīmē ministrs.

    Vakcinācija notiks bez iepriekšēja pieraksta un tiks vakcinēts jebkurš iedzīvotājs, kurš atbilstoši centru darbības dienai un laikam būs ieradies centrā līdz brīdim, kad vakcīnas ir pieejamas. Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte.

    Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji tiek īpaši lūgti ievērot divu metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

    Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākamās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt un stāties dzīvajā rindā tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

    Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē