• Izveidota karte ar ģimenes ārstu praksēm, kurās vakcinēs pret Covid-19

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānšāviņš
    Tīmeklī pieejama karte, kurā iespējams atrast ģimenes ārstu prakses, kurās vakcinēs pret Covid-19, mikroblogošanas vietnē Twitter informēja Vakcinācijas projekta birojs.

    Kartē norādītas 570 ārstniecības iestādes, to adreses, darba laiki un tālruņa numuri, pa kuriem var pieteikties vakcīnas saņemšanai.

    Pašlaik visvairāk vakcinēšanās iespēju ir Rīgā un lielajās pilsētās. Bet mazāk – valsts centrālajā daļā, Vidzemes ziemeļaustrumos, kā arī Kurzemē.

    Karte atrodama mājaslapā – ŠEIT.

    LETA jau ziņoja, ka vairums ģimenes ārstu vakcināciju savās praksēs varētu sākt nākamās nedēļas trešdienā vai ceturtdienā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

    Viņa tostarp pavēstīja, ka patlaban jaunais rīks vakcinācijas uzskaitei tiek solīts pēc astoņām nedēļām, tāpēc ģimenes ārsti pagaidām vakcinācijas epizožu uzskaiti veiks e-veselības platformā. 

    Skaidrojot ģimenes ārstu atlasi, Veide atzīmēja, ka gatavības apzināšanai tika veikta aptauja, kurā ģimenes ārsti, izvērtējot savus resursus un noslodzi, varēja pieteikties vakcinēšanai. 

    Saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroja pausto, patlaban vakcinēšanai pieteikušies 504 ģimenes ārsti, savukārt Veide skaidro, ka šis skaitlis konstanti mainās, jo ir ģimenes ārsti, kuri šobrīd izlēmuši, ka vakcināciju tomēr veiks, un ir arī tādi, kas izlēmuši to tomēr nedarīt. 

     

    Pēc ģimenes ārstes paustā, tas noticis tāpēc, ka atsevišķos gadījumos ģimenes ārsti sapratuši, ka nespēs nodrošināt izvirzītās prasības vakcinācijas veikšanai.

    Tomēr kopumā Veide paredz, ka kopējais ģimenes ārstu skaits, kuri vakcinēs, drīzāk augs nekā saruks, jo nereti kolēģi, komunicējot savā starpā, gūst pārliecību vakcinēt. 

    Jau ziņots, ka valdības atbalstītais VM vakcinācijas pret Covid-19 plāns paredz līdz vasaras beigām panākt 70% pieaugušo iedzīvotāju vakcināciju.

    Lai sasniegtu mērķi, no februāra būtu pakāpeniski jākāpina vakcinācijas pakalpojumu kapacitāte, lai no marta varētu nodrošināt ne mazāk kā 100 000 vakcinācijas epizodes nedēļā.

    Plānots, ka vakcināciju nodrošinās ģimenes ārsti, privātās un pašvaldību ārstniecības iestādes, universitāšu slimnīcas, nacionāla mēroga vakcinācijas kompleksi, kā arī tiks rīkotas izbraukuma vakcinācijas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē