• Ideālā krūštura meklējumos

    Stils
    Iveta Troalika
    Iveta Troalika
    2. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Melns, balts, melns, balts… Nē, tie nav klavieru taustiņi – tā ir mana krūšturu atvilktne. Ir taču pavasaris! Gribu jaunu. Gribu, lai ir smuks, elegants, ērts, lai labi balsta un kalpo – man un veselībai. Iesaka ŽANNA DUBSKA, stila konsultante ar 20 gadu pieredzi.

    Sociālajos tīklos var atrast visai daudz ierakstu, ka arī krūštura valkāšana veicina krūts vēža attīstību. Onkologi gan saka – tās ir absolūtas blēņas, un es viņiem ticu. Taču ārsti parasti arī piebilst, ka ir ļoti svarīgi nesāt pareiza izmēra un ērtu krūšturi, lai sievietes krūtis kā orgāns justos perfekti un netiktu traucēta ne limfas attece, ne asinsrite.

    Kā izvēlēties sev laimīgo krūšturi, kas ir svarīgi? 

    Pirmkārt – apakšējās malas izmērs

    Ja mēs aptaujātu savas lasītājas par viņu krūštura izmēru, visdrīzāk dialogs būtu tāds: «Man ir 80C.» – «Tu esi droša?» – «Bet, protams! Es taču zinu, kādas man ir krūtis!»

    Un tomēr – krūšturu ražotāji ir veikuši salīdzinošu pētījumu, un, izrādās, ka gandrīz 80 procentos gadījumu dāmas izvēlas nepareizo izmēru, lai gan ir pārliecinātas, ka tas ir tieši tāds. Klasiskā kļūda – pārāk maza bļodiņa, bet pārāk liels apjoms krūštura daļai, ko liekam apkārt krūškurvim.

    Nevajadzīgi liels apkārtmērs parasti tiek izvēlēts, jo sieviete grib, lai viņai nekur nekas nespiež. Bet, ja šī krūštura daļa ir pārāk vaļīga, tad, tiklīdz tu sāc kustēties, rodas varbūtība, ka gravitācija mēģinās tavas krūtis izvilkt pa apakšu laukā.

    Tāpat, ja bļodiņas nav pareizajā izmērā vai atbilstošajā formā, krūtis meklē ceļu, kā iekārtoties ērtāk, izlienot laukā pa vidu vai sāniem.

    Tur veidojas ādas krociņa, kas beržas un rada ļoti nepatīkamas izjūtas. Tā krociņa rīvējas un spiež, tāpēc dāma neuzkrītoši palaiž krūšturi vēl vaļīgāk. Un krūtis slīd uz leju laukā vēl vairāk… Beigās ir pat divi sliktumi – sanāk, ka viss krūšu svars turas tikai uz pleciem. (Bet krūšturim būtu jāsadala svars gan uz pleciem, gan ap ribām!) Otrs – tas it nemaz nav estētiski. Trakākajā variantā nereti izskatās, ka sievietei ir nevis divas, bet četras krūtis… Divas savā vietā un divas mazākas apakšā, padusēs vai īstajām pa vidu. 

    Tātad – kā pareizi sevi nomērīt? Mērlenti liec tieši apakšā zem krūtīm, lai tā būtu pēc iespējas paralēli grīdai, un, stingri turot, nomēri krūškurvi. Un tagad atņem divus, trīs centimetrus. Nevis piepluso, bet nomīnuso! Krūšturis ir elastīgs, nēsājot un mazgājot tas vēl pastiepsies. 

    Jābūt tā, ka, jauno krūšturi uzliekot uz visvaļīgākā āķīša, tas joprojām turas cieši.

    Tāpēc jau tie vairāki āķīši tur ir, ka brīdī, kad krūštura maliņa pastiepsies, tev būs nākamais, uz kuru pārcelties, lai pievilktu stingrāk. Ja, pērkot krūšturi, tev tas uzreiz ir jāuzliek uz ciešākā āķīša – tas nav tavs izmērs! Ņem mazāku! Ejot no tālākā uz tuvāko, tu pagarini krūštura kalpošanas laiku, un tas forši derēs arī brīdī, kad būs jau mazliet pastaipījies. 

    Otrkārt – bļodiņas izmērs un forma

    Stratēģiski pareizi izvēloties bļodiņas formu un izmēru, jebkuras krūtis var padarīt – uh! Bet var arī likt tām izskatīties skumji… Tātad – mums vajag bļodiņu, kas tavas pašas formas padarīs skaistākas un būs arī ērta.

    Atceries zelta likumu: skaisti izskatās, ja veidojas vienādmalu trīsstūris starp kakla bedrīti un abiem krūšu galiņiem.

    Lai saprastu, kuru bļodiņu virzienā raudzīties, vispirms izstāstīšu, kā es iedalu sieviešu krūtis. Viena lieta ir izmērs – lielākas, mazākas. Tas mums visām ir daudzmaz skaidrs. Bet tikpat svarīgs aspekts kā izmērs ir krūšu mīkstuma jeb tvirtuma pakāpe. Starp mums, meitenēm, runājot, es mēdzu teikt – krūšu konsistence. 

    Riekstiņi

    Daļai sieviešu ir smukas, mazas un ļoti stingras krūtiņas, kurām iekšā ir tāds kā kodoliņš, es tās saucu par riekstiņiem. Šīs krūtis nevar nekā daudz orientēt – kā tās stāv, tā stāv, vienīgais, ko ar tām var izdarīt – mazliet saplacināt, ja to forma ir diezgan izteikts trīsstūrītis.

    Diemžēl gadās, ka sievietes ar šādu krūšu izmēru nav mierā un mēģina savus riekstiņus slēpt zem bieziem poroloniem nopolsterēta krūštura. Gandrīz nekad tas neizskatās labi, jo to taču var redzēt, ka te, lūk, ir biezā krūštura mala un tālāk iekšā – tukšums. Izskatās, it kā būtu uzlikta cepurīte. Izvēloties tāda veida krūšturi, tu vienkārši pasliktini savas formas!

    Riekstiņu krūtīm labāk vajag bļodiņu, kas nosedz, nedaudz piespiež pie ķermeņa, tādā veidā noapaļojot formu. Tas it kā piefiksē krūtis, un arī aizsedz lielāko daļu, tad krūtis pašas veido formu. Ja tev ir šādas riekstiņu formas krūtis, kas ir arī ļoti tvirtas, es ieteiktu paeksperimentēt nevis ar lielākām, apjomu piešķirošām bļodiņām, bet tieši mazākām. Jo tad tā bļodiņa, lai arī mazāka, būs pilna.

    Pilni kausiņi vienmēr izskatās perspektīvāk nekā tukši vai līdz pusītei piepildīti.

    Un ir OK, ja tās bļodiņas ir veidotas no mežģīnes vai plāna, caurspīdīga auduma. Mūsdienās apakšveļas materiāli ir formas noturīgi. Reizēm izskatās, ka tās ir plānas, šķidras mežģīnes, bet patiesībā tā ir spēcīga konstrukcija. Izskatās kā lentīte, bet iešūta tādā vietā, ka tā lentīte patiešām paceļ un notur formu. 

    Gumijas bumbiņas

    Mazliet mīkstākas, bet joprojām ļoti stingras krūtis es saucu par galertiņiem vai gumijas bumbiņām. Tās ir tik tvirtas, ka tiešām gluži kā gumijas bumbiņas kustas, bet vienmēr atgriežas savā vietā un saglabā formu. Šajā gadījumā jāskatās, uz kuru pusi raugās krūšu galiņi. Ja tie šķielē uz sāniņiem, uz padusēm, būtu vērts paeksperimentēt ar krūštura bļodiņas formu, kurā ir iestrādāta konstrukcija, kas no ārējās malas krūtis mazliet pabīda uz vidu.

    Ja tavas krūtis ir ar klasiski centrētiem krūšu galiņiem un nav pārāk smagas, šī ir tā retā reize, kad labi izskatīsies tie krūšturi, kurus stilisti sauc par pastmarkām. Tie ir auduma trīsstūrīši, kas būtībā neko netur, vien piesedz.

    Šis krūštura veids labi izskatās uz krūtīm ar implantiem.

    Pastmarku krūšturi arī ļoti efektīgi izskatās reklāmās, tāpēc visbiežāk ar tiem kārdina sievietes. Bet, ja sievietes krūtis nav tik tvirtas, ka pašas sevi spēj noturēt bez papildu atbalsta, tad šāds pirkums sagādās vien vilšanos. 

    Mīkliņa

    Nākamo krūšu mīkstuma stadiju es dēvēju par mīkliņu. Iztēlojies tādu rauga mīklu, kas kāpj pāri kastrolim un ceļ nost vāku. Tā ir diezgan mīksta, bet joprojām elastīga un tvirta. Šajā gadījumā jo īpaši jāskatās, lai krūštura bļodiņas izmērs tiešām būtu īstais. 

    Ņemot vērā, ka tik daudzas sievietes kļūdās, es ieteiktu – noteikti uzlaiko vienu izmēru lielāku bļodiņu, nekā tu pērc parasti!

    Krūštura bļodiņai, kad esi to uzvilkusi, ir jāizskatās pilnai un apaļai, bet tur nekas nedrīkst iet pāri.

    Tātad – nokontrolē, lai tava mīkliņa labi sēž bļodiņās un nekāpj pāri pa augšu. Ja tur veidojas izteikti apaļi uzkalniņi, kas, iespējams, laikojot tev pat šķiet glīti, zini, ka, tiklīdz tu sāksi kustēties, staigāt, cilāt rokas, krūtis aizvien vairāk kāps laukā, un tev nemaz tas vairs nepatiks.

    Kritiski novērtē arī sānu daļu, lai tur ir pietiekami plata atbalsta josla un krūtis nevar meklēt bēgšanas ceļu uz padušu pusi. Vēl viens biežs klupšanas akmens ir pārāk dziļš krūštura dekoltē – tas ir, ja bļodiņu iekšējās malas ir ar pārāk stāvu slīpumu un to savienojuma detaļa vidū stipri šaura. Krūtis velsies laukā pa vidu. Ārkārtīgi kaitinoša sajūta! 

    Ķīselītis

    Vismīkstāko krūšu konsistenci es saucu par ķīselīti. Šajā gadījumā ir jāskatās uz gana augstām un noslēgtām krūšturu bļodiņu formām, jo šīs krūtis, ja vien tām radīsies iespēja, iztecēs uz visām pusēm. Tātad skaties, lai krūšturis ir stingrs, lai bļodiņā pietiek vietas, bet nekas neveļas pāri.

    Īpaši svarīgi, lai bļodiņu savienojuma vieta, vidus, ir samērā plata un stingra. Vēl ļoti svarīgi, lai pašas bļodiņas jau ir ar formu, tad tās ļoti mīkstajiem krūšu audiem piešķir glītu siluetu. Te ir jāpaeksperimentē ar bļodiņām, lai tās no ārpuses mazliet piespiež, no apakšas drusku paceļ (bet tas ne vienmēr nozīmē, ka tur jābūt polsteriem, reizēm pietiek, ka piegriezums ir tāds!), lai uzbūvētu skaistāku formu.

    Trešais – krāsa!

    Neviens mani nepārliecinās par pretējo – krūštura krāsa ir ļoti svarīga. Es pat teiktu, ka nav neviena cita apģērba gabala, kuram krāsa būtu tik svarīga. Tūlīt paskaidrošu! Katru sezonu kāda no krāsām tiek pasludināta par aktuālo. Šogad tā ir dzeltenā. Skaisti! Bet vienmēr jāatceras, ka krāsai jāsakrīt ar tavu ādu.

    Reizēm tonis uz pakaramā vai bildē izskatās dievīgi, bet uz tevis – pilnīgi pazūd.

    Tāpēc es uzskatu – ja mēteli mēs vēl varam paskatīties un pat nopirkt ne savā krāsā, jo no tā tev redzēs tikai seju un plaukstas, tad krūšturim krāsa ir ļoti svarīga. Padomā, cik daudz tavas ādas ir redzams, kad esi veļā! Tāpēc krūšturim jāpiestāv tavas ādas krāsai daudz vairāk nekā jebkuram citam apģērba gabalam. Kā zināt, kura ir tava krāsa? Eksperimentē! 

    Gan Latvijā, gan citur pasaulē sievietes lielākoties pērk melnus, baltus un bēšīgus krūšturus, jo tā it kā skaitās klasika. Mana pārliecība ir šāda – jā, katrai sievieti vajag foršu, tā lai ideāli der, miesas krāsas krūšturi. To tu varēsi pavilkt zem balta, melna, krāsaina, nedaudz caurspīdīga apģērba.

    Par balto, ja vien neesi līgava, es stipri padomātu, vai vajag.

    Jo, ja uzvelk baltu pat zem baltas blūzes, kas ir caurspīdīga, tāpat vienmēr rēgosies krūšturis. Vai tas ir labi? Neesmu pārliecināta. Es zem balta topiņa, kuram drusku redz cauri, vilktu miesas krāsas apakšveļu. Ja tu gribi, lai redz krūšturi, tā, protams, ir cita lieta. Tad vari vilkt atšķirīgu krāsu. Bet es parasti aicinu sievietes padomāt par situācijām, kurās viņas tā vēlas ģērbties. Es saku: kā jums patiktu redzēt, piemēram, kolēģa vīrieša apakšbikšu maliņu? Ja jums tas šķiet pieņemami, tad, jā, rādiet arī sava krūštura lencītes un ļaujiet tam spīdēt cauri blūzītēm.

    Savukārt melnajā krāsā daudzas sievietes jūtas labi, seksīgi. Ja tev garderobē ir daudz melnu topiņu, jā, iespējams, ka melns tev noderēs. Bet, tā kā lielākoties apģērbi mums tomēr nav caurspīdīgi, tad es ieteiktu paeksperimentēt ar dažādiem priecīgiem toņiem un atrast to, kas piestāv. 

    Īpašā pieeja – lielas, smagas krūtis

    Zinu, reizēm dāmas ar ļoti kuplām krūtīm pārdzīvo, ka viņām neder tie mazie pastmarku krūšturīši, ka viņas nevar vilkt krūšturus bez lencītēm, jo tie vienkārši nespēj noturēt svaru. Viņas saka: «Manam izmēram jau šuj tikai tādus, kas izskatās pēc bruņu vestēm!» Es mudinātu uz to visu paskatīties citādāk.

    Kad man dāmas sūdzas par lielām krūtīm, es saku, ka tas ir apmēram tāpat, ja vīrietis gaustos, ka viņam ir pārāk plati pleci. Skaidrs, ka viņam reizēm ir grūti atrast žaketi, kas der, kreklu nopirkt ir neiespējami. Bet mēs taču skatāmies un sajūsmināmies – mums patīk vīrieši ar platiem pleciem! Lūk, tieši tāpat vīriešiem patīk sievietes ar lielām krūtīm.

    Tāpēc, kompleksus pie malas, izvēlies labu, savam izmēram atbilstošu (nespiedies pārāk mazā) krūšturi, un – lai tavas krūtis stāv kā divas torpēdas uz priekšu!

    Tici man, tu šādi izskatīsies ļoti skaisti gan drēbēs, gan tikai apakšveļā. Pat ja novilktā veidā tev tas krūšturis atgādinās drusku jocīgu konstrukciju, vienalga, uz tevis tas izskatīsies skaisti. Nebaidies! Un izvēlies to lielo konstrukciju sievišķīgā krāsā. Tev nav jāslēpjas tikai miesas krāsas krūšturī. Lepojies ar savām krūtīm! Izmanto visus palīglīdzekļus, kas ir, skaties, lai forma tiek labi noturēta, lai ir vajadzīgais atbalsts, kas virza krūtis uz priekšu un neļauj tām tecēt uz leju. Jā, lai visu šo bagātību saturētu, vajag gan platas lences, gan pareizi piegrieztas detaļas, gan lai materiāls ir ar labu pretestību, gan – formai jābūt gana slēgtai. Bet to visu, lūdzu, tirkīza zilā vai koši dzeltenā krāsā!

    Vēl neliela atkāpe par lencītēm. Ja nepieciešams atbalstīt kuplākas krūtis, skaidrs, ka vajadzīgas arī platākas lences. Gadās, ka dāmas par tām rauc degunu. Ir divas iespējas: pirmā, šobrīd superplatās lences ir modē, tāpēc tu droši vari pirkt krūšturi, kura lences ir kādus trīs centimetrus platas, kuras varbūt pat ir saspraustas ar metāla sprādzēm un vispār izskatās pēc šika peldkostīma.

    Starp citu, tas tagad ir trendā – krūšturis nevis kā buduāra veļa, bet kā stilīga bikini augšdaļa vai pat mazs krekliņš.

    Otrā versija, ja negribi platās lences, – izvēlies krūšturi ar lencīšu grupu, tas ir, divām vai pat trim. Tu varēsi tās sabīdīt uz pleca, kā tev ir ērtāk un kā tev labāk patīk. Knifiņš: ja lencītes izkārto vēdeklīti, plecu daļa nedaudz vizuāli paplatinās un attiecīgi viduklis izskatās šaurāks. Man ļoti patīk modeļi ar lencītēm, ko var sadalīt uz pusēm vai trim daļām. Tās var labi likt lietā gan vizuāli, gan funkcionāli. 

    Krūšturu veidi

    • Balkoniņš – ja ir pareizā izmēra un vidusdaļa nav pārāk sekla, šāds krūšturis labi derēs, lai tajā iesēdinātu mīkstākās kuplākās krūtis. Bieži vien tam ir arī mazs atbalstiņš no apakšas, kas dekoltē zonu padara apetītlīgi apaļu. Pavisam maza izmēra krūtis šādā krūšturī mēdz izskatīties skumji, jo balkons ir pustukšs. 
    • Push-up – labi der, ja krūtis ir tvirtas kā gumijas bumbiņas, bet krūšu galiņi skatās uz padusēm, jo šo krūšturu ārējās malās un/vai apakšā ir iestrādāta konstrukcija, kas krūtis paceļ un saspiež kopā. Parasti tiem ir samērā dziļš dekoltē, tāpēc mīkstākās krūtis vidiņā var izplūst laukā. Lai šo problēmu atrisinātu, ražotāji dekoltē vidū mēdz iešūt kādu rotaļīgu lentīti it kā skaistumam, bet visdrīzāk tā palīdz balstīt krūtis. Uzlaiko, pakusties, novērtē. 
    • T krekla krūšturis – parasti tas nosedz krūtis pilnībā vai vismaz par trim ceturtdaļām. Visbiežāk tas ir no gana stingra un bieza materiāla, bez mežģīnēm un dekoriem, lai, kā jau ziņo nosaukums, nevainojami izskatītos pat zem plāna auduma T krekliņiem. Parasti šiem modeļiem vidusdaļa ir gana plata, tāpēc tas derēs arī lielāka izmēra un mīkstāka tvirtuma krūšu īpašniecēm.
    • Krūšturis ar krusteniskām lencītēm. Ja tev ir smuki noapaļoti pleci un tāpēc vienmēr kaitinoši slīd nost lences, izmēģini šo krūštura veidu. Reizēm dāmām tas iepatīkas tik ļoti, ka viņas vairs nemaz nepērk klasiskos.
    • Trīsstūrīši – skaisti un kārdinoši, bet vairumam sieviešu totāli garām. Tie nespēj neko noturēt, vien glīti piesegt plikumu. Derēs, ja krūtis ir mazas un tik tvirtas, ka tām atbalsts nav vajadzīgs. 
    • Full-cover jeb pilns atbalsts – ja izmērs ir pareizais, ideāls krūšturis visiem gadījumiem. Tiem var būt gan plānas, caurspīdīgas mežģīnes, gan viltīgi atbalsta punkti, kas pacels un pabīdīs. Mazajām krūtīm tas piešķirs glītu, noapaļotu formu. Savukārt lielajiem izmēriem tas būs šūts pavisam atšķirīgi, lai gan nosaukums ir tas pats, un nodrošinās stabilu atbalstu. 

    Žannas padoms

    Pērkot internetā, izvēlies veikalus, kuri piedāvā iespēju preces atdot atpakaļ bez maksas, jo nopirkt krūšturi bez laikošanas ir sarežģīti. Pasūtot krūšturi, izvēlies vēl vienu, divus tāda paša modeļa, bet blakus izmēru. Ņemot vērā biežāk pieļauto kļūdu – paņem ar mazāku apkārtmēru un lielāku bļodiņu, nekā parasti pērc!

    Ko par to saka cits speciālists

    3 situācijas, 3 ārsta atbildes

    Atbild: Dr. med. JĀNIS ĢĪLIS, plastikas ķirurgs ar 36 gadu pieredzi.

    1. Man patīk staigāt bez krūštura. Drīkst?
      Ja krūtis ir mazas, tad tā var būt, ka sievietei nav milzu vajadzības nēsāt krūšturi, ja tā viņa jūtas labāk. Arī dāmām ar noteiktiem krūšu implantiem, kas labi fiksējas apkārtējos audos, nereti nav nepieciešamības pēc krūštura. Bet tā nav ar visiem implantiem. Ja krūšu apjoms ar implantiem ir stipri palielināts, tie piešķir papildu svaru, ādai ir grūtāk, tad staigāt bez krūštura nebūs vēlams.

      Bet, ja runājam par vairumu sieviešu ar vidēja vai lielāka izmēra krūtīm, es teikšu tā: gravitācija nav atcelta, un visu, ko tā var pievilkt tuvāk zemei, tā arī mēģina pievilkt. Tajā skaitā krūtis. Turklāt – jo lielāks to izmērs, jo zemāka ādas elastība, jo biežāk tās ir pakļautas saules iedarbībai, jo vairāk un straujāk krūtis stiepjas uz leju. Krūšu dziedzeraudi paši par sevi ir samērā smagi, turklāt laukums, ar kuru krūtis ir piestiprinātas pie krūškurvja, ir salīdzinoši mazs, arī tāpēc tās vairāk stiepjas uz leju, ja netiek atbalstītas. 

      Nav iespējams aizbēgt no mehānikas pamatprincipiem. Ja krūtis ir kuplas un sieviete nevēlas, lai āda izstaipās, jābūt pietiekami lielam atbalstam gan apkārt ribām, gan plecos – lencītēs. Krūtīm īpaši svarīgi būt atbalstītām sportojot. Jo lielākas krūtis, jo vairāk un ar lielāku spēku skrienot un lecot tās vilks uz leju. Un katra audu izstiepšana samazina to spēju savilkties atpakaļ. Tāpēc uz to stundu, pusotru, kamēr sporto, uzvelc speciālo, ciešāko sporta krūšturi, kas noturēs krūtis. Šajā gadījumā spiediens nenodarīs neko ļaunu. Īpaši svarīgi ir pasekot, cik platas ir sporta krūštura lences. Medicīnas literatūrā aprakstīti gadījumi, kad, sievietei lecot, plānās lencītes nesamērīgā svara sadalījuma dēļ ir salauzušas atslēgas kaulu. 

      Vēl, manuprāt, bez krūštura neiztikt, kad sieviete ir gaidībās un viņas krūtis dabiski kļūst lielākas. 
    2. Vakarā man ilgi paliek ādā iespiedums no krūštura. Vai krūšturis man kaitē?
      Visdrīzāk nav izvēlēta pareizā izmēra apakšveļa. Sievietēm bieži vien patīk, ka dekoltē ir pēc iespējas apaļāks, pilnāks, tāpēc viņas mēdz vilkt krūšturus, kas saspiež krūtis kopā, ceļ tās uz augšu, vai reizēm izvēlas pārāk maza izmēra krūšturi, lai bļodiņas izskatās pēc iespējas pilnākas. Ja tu ej uz Oktoberfestu, vēlies savas krūtis rādīt, tas ir saprotami. Taču Oktoberfests notiek gadā reizi un vienu nedēļu. Katru dienu savas krūtis tā mocīt nevajag, jo šāds ilgstošs spiediens nav vēlams normālai mikrocirkulācijai un šķidruma apmaiņai.
    3. Guļu krūšturī, jo lielās krūtis traucē. Tas ir OK?
      Vismaz kaut kad ādai būtu jāatpūšas, jāelpo. Ja sieviete to var nodrošināt, piemēram, izvēloties dabīgu materiālu, nevis sintētiku, – tad it kā šķiet, kādēļ gan ne? Arī pēc krūšu operācijām pirmo mēnesi sievietēm tiek ieteikts gulēt krūšturī, lai viss glīti un labi sadzītu. Jautājums ir vienīgi par higiēnu un komfortu. 

      Mani te bažīgu dara cita nianse. Ja krūšu apjoms ir tāds, ka traucē, tad, iespējams, ka tā ir slimība – gigantomastija, un krūtis būtu jāsamazina. Šajos gadījumos krūtīm mēdz būt pat desmit litru tilpums. Tad, jā, gan gulēt ir neērti, gan ietekmē stāju, jo lielās krūtis ir milzīgs svars, kas velk visu augumu uz priekšu. No tā sievietēm sāp pleci un mugura.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē