• Glābējas pieredze: Kaimiņienes acīs redzēju nāves bailes!

    Dzīvesstāsti
    Arta Lāce
    31. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    «Skraidīju no Kristīnes dzīvokļa uz savu un atpakaļ, un dispečere teica, ka ik pa brīdim tikai dzirdējusi soļu dipēšanu. Es tiešām skrēju! Tā kā mani mazie bērni, slimojot ar klepu, bez inhalatora galā netiek un dēlam ir alerģiskas iesnas, mājās vienmēr pieejams elpošanas šķidrums un antihistamīnu preparāti. Ja par ledu vēl varēju pati iedomāties, tad par zālēm gan neienāca prātā. Taču noderēja viss"! liktenīgo brīdi, izglābjot no nāves divus cilvēkus atceras Arita Dembovska.

    "Nekad dzīvē neaizmirsīšu, kā kaimiņiene Kristīne skatījās uz mani. Viņas acīs es redzēju nāves bailes. Dispečere jautāja, vai situācija uzlabojas, man acu priekšā skats, kā kļūst sliktāk, bet nevarēju taču to teikt tiešā tekstā! Kristīne jau tā bija pārbijusies. Mediķe saprata, ka minstinos, jo nevaru runāt atklāti, un uzdeva jautājumus tā, lai varu atbildēt ar vai .

    Tobrīd likās, ka laiks velkas kā mūžība, bet realitātē tās bija kādas 20 minūtes.

    Dispečere ar mani runāja līdz pat brīdim, kad ieradās ātrie. Viņi brauca ar divām mašīnām – ieradās gan parastā, gan reanimācijas brigāde. Tiklīdz ienākuši, momentā špricēja Kristīnei zāles, uzreiz pievienoja aparātus. Mediķi strādāja kā pulksteņa mehānisms, un arī pēc tā sapratu, ka lieta ir nopietna. Un situācija tiešām bija kritiska, nāves draudi bija nopietni. Kristīnei bija anafilaktiskais šoks – dzīvībai bīstama alerģiska reakcija.

    Biju ļoti nobijusies, un kurš gan justos citādāk. Bet sapratu, ka baidīšanās jāatliek uz vēlāku brīdi – tagad ir jāpalīdz, nedrīkst krist histērijā. Dispečeres iedrošinājums arī palīdzēja savākties: «Jūs rīkojaties pareizi, neraizējieties!» Vienā brīdī prātā iezagās doma, ka gan jau mānās – ko tad citu teiks. (Smejas.)

    Kamēr bija jārīkojas, turējos braši, bet pēc tam, kad Kristīni aizveda uz slimnīcu un beidzot apsēdos, bailes vēlās pār mani kā milzīgs vilnis. Tās bija drausmīgas, jo domas neatkāpās – raizējos, kā Kristīnei klājas ceļā, vai viņa vispār izdzīvos… Aizmigu tikai uz rīta pusi. Bet, ja būtu stāvējusi malā, miegs būtu vēl sliktāks, un mani mocītu sirdsapziņa, sevišķi, ja iznākums būtu dramatisks, letāls. Joprojām, dzirdot ātrās palīdzības sirēnas, apzinos, ka kāds atkal ir nāves briesmās, un atceros gadījumu ar Kristīni, it kā tas būtu noticis vakar,» stāsta Arita Dembovska, kurai ikdienā nav nekādas saistības ar medicīnu, pēc profesijas viņa ir friziere. Taču, pateicoties viņas drosmei un spējai neapjukt, bet rīkoties tika izglābtas divu cilvēku dzīvības, jo kaimiņiene, kurai bija iestājies anafilaktiskais šoks – dzīvībai bīstama alerģiska reakcija, bija bērniņa gaidībās. Pati Arita gan saka, ka neuzskata sevi par varoni, jo ikviens var būt kāda sargeņģelis un palīdzēt otram ir tikai normāli.

    Visu aizkustinošo stāstu lasi Santa+ vai žurnālā Ievas Veselība, kas pieejams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

    • 7 iemesli, kāpēc arī pusaudžiem vajag vakcinēties pret Covid vīrusu.
    • Stiprajā stāstā piecu bērnu mamma ARITA DEMBOVSKA atklāj, kā izglāba savu kaimiņieni Kristīni, nemaz nenojaušot, ka viņas rokās tajās brīdī bija nevis viena, bet divas dzīvības.
    • Cilmes šūnas un to brīnumainās spējas atjaunot no slimībām cietušos orgānus.
    • Kardiologs ar 25 gadu pieredzi ARTIS KALNIŅŠ: Sirds pilieni patiesībā sniedz vien nomierinošu un placebo efektu!
    • Kā izvairīties no varžacīm? Kā tās atšķirt no kārpām? Un kāpēc varžacis nedrīkst piesaldēt? Pastāstīs podoloģe INESE BLŪMA.
    • Uroloģe NATĀLIJA BOZOTOVA nosauc 3 biežākās vecāku pieļautās kļūdas podiņmācībā.
    • Uzzini, kāpēc aktieru Siliņu ģimene no Salaspils izvēlējušies ēst bioloģiski un kur pērk pārtiku. 
    • Kā pārbaudīt savas zarnu mikrobiotas sastāvu un kādas labās baktērijas aptiekā izvēlēties, ja to nepieciešams līdzsvarot?
    • Psihoterapeits ERNESTS PŪLIŅŠ-CINIS pastāstīs, kā atpazīt pirmās pazīmes, ka tuvojas izdegšanas robeža. 
    • Kāda ir šķietami nevainīgo putekļu ietekme uz veselību?
    Ievas Veselība nr17

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē