• Francijā jauno _Covid-19_inficēšanās gadījumu skaits pārsniedz 30 000; rekords arī Itālijā un Lietuvā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Jaunā koronavīrusa infekcija turpina strauji izplatīties visā pasaulē – nupat inficēto diennakts rekords novērots Francijā un Itālijā, 60 000 jaunu gadījumu arī ASV.

    Francijā ceturtdien tika reģistrēti vairāk nekā 30 000 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kas ir jauns vienas dienas rekords, informēja veselības aizsardzības iestādes.

    24 stundu laikā līdz ceturtdienas vakaram tika reģistrēts 30 621 jauns inficēšanās gadījums. Apmēram 1200 no šiem jaunajiem gadījumiem inficētie tika hospitalizēti.

    Kopš pandēmijas sākuma Francijā ir reģistrēti pavisam 33 125 nāves gadījumi, kas saistīti ar jauno koronavīrusu. 

    Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien paziņoja, ka Parīzē, Marseļā un vēl septiņās lielpilsētās, kur vērojama visaugstākā Covid-19 izplatība, no plkst. 21 līdz plkst. 6 tiek izsludināta komandantstunda.

    Komandantstunda Parīzē, Grenoblē, Lillē, Lionā, Marseļā, Monpeljē, Ruānā, Sentetjēnā un Tulūzā stāsies spēkā, sākot ar sestdienu.

    Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atkal apstiprināta rekordlielam cilvēku skaitam – aizvadītajā diennaktī pozitīvs vīrusa tests bijis 281 cilvēkam un no tā izraisītās slimības Covid-19 miruši divi cilvēki, piektdien paziņojusi Veselības ministrija.

    Inficēšanās ar šo vīrusu valstī diagnosticēta kopumā 7041 cilvēkam, bet atveseļošanās apstiprināta 3035 cilvēkiem.

    Pagājušajā diennaktī veiktas 8628 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 3,2% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 877 398 analīzes. Covid-19 Lietuvā prasījis 112 cilvēku dzīvības.

    Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16. oktobrī Lietuvā ir 74,6.

    Arī Itālijā ceturtdien tika reģistrēts jauns rekords – 8804 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi, otro dienu pēc kārtas sasniedzot jaunu rekordu, paziņoja Civilās aizsardzības aģentūra. Trešdien valstī bija reģistrēti 7332 jauni inficēšanās gadījumi.

    Itālijā kopš pandēmijas sākuma reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 381 602, savukārt ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ceturtdien pieauga par 83, sasniedzot 36 372.

    Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte no jauna aicināja ievērot jaunos Covid-19 izplatības ierobežošanas noteikumus, kas ietver ballīšu aizliegumu, komandantstundu bāriem un restorāniem, un sejas masku obligātu valkāšanu pat ārpus telpām. 

    «Mums ir vajadzīgs katra cilvēka ieguldījums, lai ierobežotu Covid-19 epidēmijas otro vilni,» tvītoja Konte dažas minūtes pirms jaunāko Covid-19 statistikas datu publicēšanas.

    Itālijas Veselības ministrija un Nacionālais veselības institūts iknedēļas ziņojumā brīdināja, ka epidēmija «jau ir iegājusi akūtā fāzē».

    Saglabājoties pašreizējai tendencei, gultu pieejamība slimnīcās dažos reģionos var «sasniegt kritiskus līmeņus nākamajā mēnesī», ja vissmagāk skartajās zonās netiks īstenoti stingrāki ierobežojumi, teikts ziņojumā.

    Reģioni, kuros ceturtdien reģistrēts visvairāk jauno Covid-19 gadījumu, bija Lombardija ar vairāk nekā 2000 gadījumiem, Kampānija ar apmēram 1100 un Pjemonta ar vairāk nekā 1000 gadījumiem.   

    ASV diennakts laikā reģistrēti teju 60 000 koronavīrusa gadījumu, kas ir lielākais skaits 24 stundu laikā kopš augusta sākuma.

    Džonsa Hopkinsa universitātes apkopotie dati liecina, ka trešdien pozitīvas analīzes bijušas aptuveni 59 000 cilvēku. Tāpat valstī diennakts laikā no Covid-19 miruši 985 cilvēki, bet mirstības rādītājs ir relatīvi stabils.

    Īpaši strauju inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu piedzīvo ASV Vidējie Rietumi, tostarp Ziemeļdakota, Dienviddakota un Misūri.

    Pandēmijas sākumā vissmagāk cieta pilsētas ziemeļaustrumos un tad dienvidos, tagad uzliesmojums pārmeties uz lauku apvidiem;  

    Kopš pandēmijas sākuma ASV ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 7,9 miljoni cilvēku, bet aptuveni 217 000 miruši.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē