• Esošās un bijušās valsts pirmās personas saņēmušas pirmo poti pret Covid-19

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krišjānis Kariņš
    Foto: LETA
    Krišjānis Kariņš
    Šodien Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā Astra Zeneca vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu saņēma Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš , novēroja aģentūra LETA.

    Pēc vakcinācijas Levits žurnālistiem uzsvēra, ka viņš tic zinātnei, Pasaules Veselības organizācijas un Eiropas Zāļu aģentūras ekspertiem. Viņš akcentēja, ka uz ekspertiem var paļauties un ka saņemtā vakcīna ir droša un efektīva.

    Valsts prezidents apliecināja, ka pēc pirmās potes viņš jūtas labi. Levits norādīja, ka ar savu piemēru viņš vēlas iedrošināt samērā lielu sabiedrības daļu, kas vēl šaubās, vai vakcinēties.

    «Es tomēr aicinātu visus vakcinēties, lai mēs varam ātrāk atgriezties normālajā dzīves ritmā. Pārrunājot vakcinācijas procesu ar Vakcinācijas projekta biroja vadītāju, pilnīgi iespējams, ka pirmo poti Latvijas iedzīvotāji varēs saņem divu mēnešu laikā, kad vajadzīgais vakcīnu apjoms tiks iesūtīts Latvijā,» sacīja prezidents.

    Arī premjers pēc potes saņemšanas aicināju ikvienu Latvijas iedzīvotāju pieteikties uz vakcināciju un tad, kad rinda pienāks, arī iet un vakcinēties.

    «Vakcinācija ir maza lieta, ko mums vajadzētu darīt, lai pasargātu ne tikai sevi, bet sabiedrību kopumā. Lai varētu sasniegt pūļa imunitāti, lielākajai daļai iedzīvotāju ir jāpiekrīt vakcinēties pret Covid-19. Nevajag baidīties, ejiet vakcinēties,» mudināja Kariņš.

    Ceturtdien pirmo poti pret Covid-19 saņēma arī četri bijušie Valsts prezidenti.

    Bijusī valsts pirmā amatpersona Vaira Vīķe-Freiberga pēc vakcīnas saņemšanas žurnālistiem sacīja, ka dūriens bijis nemanāms. Viņa aicināja ikvienu pie pirmās izdevības pieteikties uz vakcīnu, jo katram jāuzņemas atbildība par sevi un savu veselību pašam.

    «Tas ir arī jautājums par atbildību pret citiem – tuviniekiem, ģimenes locekļiem un tiem cilvēkiem, ar kuriem mēs nonākam saskarsmē. Jo vairāk cilvēki Latvijā būs vakcinēti, jo drošāk mēs visi varēsim būt un jo vieglāk būs atgriezties kaut cik normālā dzīvē,» sacīja Vīķe-Freiberga.

    Savukārt bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzsvēra, ka vakcinācijas process ir vienīgais iespējamais pozitīvais solis šajos laikos, jo visi pārējie varianti ir jau izsmelti.

    «Jācer, ka vakcīna tuvāko mēnešu laikā ļaus atvadīties no šīs slimības. Vēlu veselību! Bez šaubīšanās un bez laika kavēšanas, ja ir iespējams, potējamies no agras jaunības līdz sirmam vecumam,» sacīja Ulmanis.

    Bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc potes saņemšanas žurnālistiem sacīja, ka vakcinācija patlaban ir vienīgais risinājums un katram būtu jāsaprot, ka runa nav par uzticību vai neuzticību, jo tikai vakcinējoties var iet uz priekšu.

    Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā šodien pirmo Astra Zeneca vakcīnas devu saņēma arī bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš žurnālistiem sacīja, ka vakcinācijas procesa uzsākšana ir tikai sākums cīņai ar Covid-19.

    Nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja brīvprātīgi vakcinēties, esot stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā.

    Plānots, ka šodien vakcīnu saņems bijušie Valsts prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Bērziņš un Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

    Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis vakcināciju veiks 12. februārī, savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece veselības stāvokļa dēļ vakcināciju veiks nākamnedēļ.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē