• ES divkāršo Pfizer/BioNTech vakcīnu pasūtījumu; Kariņš: Tā ir mūsu iespēja

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krišjānis Kariņš
    Foto: LETA
    Krišjānis Kariņš
    Eiropas Savienības (ES) divkāršotais Pfizer un BioNTech vakcīnu pasūtījums ir iespēja straujākai sabiedrības imunizācijai, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

    Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Kariņš apsveic Eiropas Komisijas lēmumu nodrošināt vēl papildu 300 miljonu BioNTEch/Pfizer vakcīnas pret Covid-19 devu dalībvalstīm.

    Valdības vadītājs šo jauno informāciju un Latvijas iespējas iegādāties papildu vakcīnas telefoniski ir pārrunājis ar Eiropas Komisijas prezidenti Urzulu fon der Leienu, kā arī sazinājies par turpmāko nepieciešamo rīcību ar veselības ministru Danielu Pavļutu.

    «Šodien laba ziņa no Eiropas Komisijas prezidentes Urzulas fon der Leienas par iespējām ES dalībvalstīm iegādāties papildu BioNTech/Pfizer vakcīnas devas. Tā ir mūsu iespēja straujākai sabiedrības imunizācijai, lai ātrāk varētu atteikties no ierobežojumiem un atgriezties normālā ikdienā. Mums tā ir jāizmanto,» uzsvēra Kariņš.

    Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) pasūtījusi vēl 300 miljonus kompāniju Pfizer un BioNTech izstrādāto Covid-19 vakcīnu devu, tādējādi divkāršojot pasūtījumu līdz 600 miljoniem devu, piektdien pavēstīja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

    «Pašlaik mums ir piekļuva 300 miljoniem BioNTech un Pfizer vakcīnu devu. Tagad labās ziņas ir tādas, ka mēs esam vienojušies ar BioNTech un Pfizer pagarināt šo līgumu. Jaunā vienošanās mums dod iespēju iegādāties pavisam līdz 300 miljoniem papildu devu,» preses konferencē Briselē sacīja Leiena.

    75 miljoni devu no jaunā pasūtījuma tiks piegādātas martā, bet pārējās – līdz gada beigām.

    Pfizer un BioNTech vakcīna bija pirmā, kas tika apstiprināta izmantošanai ES. Imunizācija, izmantojot šo vakcīnu, tika sākta decembra beigās.

    Šonedēļ izmantošanai ES tika apstiprināta arī kompānijas Moderna Covid-19 vakcīna. ES plāno iegādāties 160 miljonus šīs vakcīnas devu, un pirmās devas paredzēts saņemt nākamnedēļ.

    Kopumā ES ir rezervējusi iespējas iegādāties 2,3 miljardus dažādu ražotāju vakcīnu devu. Tomēr pagaidām nav zināms, kad pārējās vakcīnas varētu tikt apstiprinātas izmantošanai, turklāt ne visu vakcīnu izstrāde ir pabeigta.

    ES ir apmēram 450 miljonu iedzīvotāju. Vakcinācijas kurss paredz divu devu injicēšanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē