• «Patīkami apzināties, ka 48 gadu vecumā vari izdarīt vairāk nekā 20 gados»

    Dzīvesstils
    17. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Žurnāla Pērle galvenā redaktore SANDIJA ŠĒNBERGA iesaka pieņemt izmaiņas, kas nāk līdzi ar ar katru nodzīvoto gadu, nevis kā zaudējumu, bet kā nebijušas iespējas izmēģināt ko jaunu. Un pati Sandija tam ir lielisks piemērs!

    Vizītkarte

    Vecums: 48 gadi.
    Pārliecība: jādara tikai tas, kas patīk.
    Vienīgais nepārkāpjamais ieradums: kafija ar pienu no rīta gultā.
    Ko nekad nedarīs? Nesmēķēs.

    Skarbākais piedzīvojums

    «Pirms pāris gadiem aizgāju uz ājurvēdas centru Shakti pie daktera Jura Ērenpreisa ar konkrētu mērķi – gribēju iziet pančakarmu (organisma attīrīšanas metode ājurvēdā). Un nevis ākstīties ar atvieglotām un saīsinātām desmit dienu variācijām, bet iziet visas trīs nedēļas, kuru laikā tiek attīrīts ne tikai zarnu trakts, bet arī asinis. Visas trīs nedēļas jāievēro stingra diēta, kurā ietilpst gan vemšanas izraisīšana ar speciālu zāļu uzlējumu (lipīgu un glumu), lai attīrītu kuņģi, gan caureja un klizmas, lai attīrītu zarnu traktu. Tas bija skarbi, bet – nenožēloju. Pēc tam lidoju virs zemes – sajūta viegla un noguruma nekāda. Hronisks nogurums arī bija iemesls, kādēļ pančakarmu vispār sāku – jo jau no rīta modos nogurusi. Vai to darītu vēlreiz? Nezinu, vai saņemtos, jo kursu izgāju paralēli darbam, un tas tiešām bija grūti. Pančakarmu var atkārtot ik pēc četriem gadiem, bet, ja to darītu atkal, laikam tomēr sameklētu klīniku Indijā, kur palīdz vismaz siltums.»

    Gribu mācēt palīdzēt

    «Tā kā peldēt māku, sapratu – ja redzēšu kādu slīkstam, droši vien metīšos palīgā, bet, kā teica mans treneris: «Ja nezini, ko darīt, nelien klāt.» Tādēļ pagājušajās Lieldienās izgāju Latvijas pludmales glābēju asociācijas organizētos glābēju kursus. Jāsaka gan, ka lielākā daļa potenciālo glābēju vecuma ziņā varēja būt mani bērni, un gandrīz visi trenējās peldēšanā, bet es izturēju un pie sava sertifikāta godam tiku. Tikpat vērtīgs kā apmācības ūdenī bija arī pirmās palīdzības sniegšanas kurss dažādu traumu gadījumā. Ik pa laikam pārlasu pierakstus, lai neaizmirstu, bet – kā elpināt un rīkoties kritiskā situācijā – vismaz teorētiski zinu. Apmācību var mēģināt iziet jebkurš, visa informācija jāmeklē lifeguard.lv, bet peldēt gan jāprot. Un diezgan pieklājīgā līmenī.»

    Ziemā – peldēšana

    «Astoņus gadus regulāri peldu – divas reizes nedēļā Ķīpsalas peldbaseinā pulksten 9.30 esmu baseinā. Labā kompānijā ar labu treneri stundu kārtīgi nopeldam. Kad sāku, visu dienu jutos nogurusi, tagad slodzi aizmirstu, jau izkāpjot no baseina. Un vēl – ir patīkami apzināties, ka 48 gadu vecumā vari izdarīt vairāk nekā 20 gados.»

    Vasarā – ūdensslēpošana

    «Pirms pāris gadiem trenējos un noskrēju pusmaratonu, un tad arī sapratu, ka skriešana nav man. Bet – atklāju ūdensslēpošanu. Kad braucu ar divām slēpēm, skatījos uz monoslēpi, un tas likās kaut kas neiespējams – uz vienas šauras slēpes braukt pa ūdens virsu un nez kādēļ neapgāzties!

    Pagājušajā vasarā sāku mācīties braukt ar vienu slēpi, un nu man vairs nekas nešķiet neiespējams. Pērn pēdējo reizi slēpoju 7. oktobrī. Pa ziemu slēpe stāv manā darba kabinetā. Man šķiet, ka tā varētu ātrāk pienākt vasara. Ja gribi pamēģināt, pavasarī brauc uz Piņķu ūdenskrātuvi, kur satiksi manu treneri Inetu Cini.»

    Kūkas

    «Man ļoti garšo kūkas un arī patīk tās cept. Bet ēdu es tikai tādas, par kuru sastāvu esmu pārliecināta – lauku olas, bioloģiskie milti (vēlams pilngraudu), bioloģiskie piena produkti. Ja reiz grēko, tad – kvalitatīvi!»

    Ūdens

    «Es tiešām nevaru dzīvot bez ūdens. Man liekas, ka dienā izdzeru kādus piecus litrus.»

    Pirts

    «Man ļoti patīk pirts, un gadus piecus man ir savs pirtnieks Viesturs Luka-Indāns – Saules pirtī Rīgā. Regulāri, reizi mēnesī, izbaudu kārtīgu pērienu un ledainu baseinu.»

    Kosmētika

    «Īpaši ziemā, kad peldu, āda ir ļoti sausa, tādēļ ļoti regulāri lietoju ķermeņa krēmus. Manuprāt, ziemai labākais ir zīmola L’Occitane mandeļu piena koncentrāts vai mandeļu fluīds. Un vēl, ziemā must have ir roku krēms. Tie man gan mājās, gan darbā stāv visās malās.»

    Miegs ir karalis

    «Labprāt ietu gulēt jau deviņos, pusdesmitos vakarā, ko pagaidām neļauj mans pusaudzis, jo tāpat kaut kad pamodina. Bet cenšos nodzēst gaismu vēlākais pulksten 23.00. Neatkarīgi no tā, cikos aizeju gulēt, mostos sešos.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē