• Danielu Pavļutu apstiprina veselības ministra amatā

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Šodien, 7. janvārī, veselības ministra amatā apstiprināts Daniels Pavļuts, informē Veselības ministrija.

    Stājoties veselības ministra amatā, Daniels Pavļuts uzsver: "Mediķi ir pandēmijas epicentrā. Viņiem vajadzīgs un tiks sniegts mūsu visu atbalsts. Mana pirmā un galvenā prioritāte būs vakcinācijas tempu kāpināšana un cilvēku līdzdarbošanās nodrošināšana. Tā ir mūsu iespēja atgriezties ierastajā ikdienā, virzīties uz visiem patiesi pieejamu veselības aprūpi un iziet no pandēmijas vēl spēcīgākiem nekā bijām.”

    Daniels Pavļuts ieguvis augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (1999.), profesionālo diplomu kultūras menedžmentā Londonas City Universitātē (2000.) un Hārvarda Universitātē ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā (2007.).

    Kopš 2017. gada Daniels Pavļuts ir politiskās partijas Kustība Par! valdes priekšsēdētājs, no 2018. gada 13. Saeimas deputāts, Attīstībai/Par! frakcijas vadītājs; Partiju apvienības Attīstībai/Par valdes loceklis, līdzpriekšsēdētājs.

    Savā līdzšinējā darbībā Daniels Pavļuts bijis ekonomikas ministrs (2011.-2013.g.), Kultūras ministrijas valsts sekretārs (2003.-2006), ieņēmis vadošus amatus AS Swedbank (2010.-2011.), Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamerā (2008.-2011), Latvijas Startup uzņēmumu asociācijā Startin.lv (2016.-2017.). Daniels Pavļuts ir arī mācībspēks Rīgas Ekonomikas augstskolā (no 2008. gada) un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA (no 2019. gada).

    Kā zināms, 5. janvārī Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei, solot demisijas pieprasījumu parakstīt ceturtdien, 7. janvārī. Veselības ministra amata pienākumus Kariņš uzticējis pildīt Viņķeles pārstāvētās politiskās apvienības kolēģim aizsardzības ministram Artim Pabrikam, taču viņš šo uzdevumu pildīt atteicās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē