• Augu zinātāja Vija Eniņa: «Bērzu sula nav brīnumlīdzeklis!»

    Padomi
    Ginta Auzniece-Jaunzeme
    24. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: 13Smile/Shutterstock.com
    Pamatojums bērzu sulas dzeršanai visbiežāk ir – jo veselīga. Vai tiešām tik veselīga, ka pat jāpērk, ja pašam nav sava bērza?

    Nav panaceja!

    Dr. pharm. Vija Eniņa, farmācijas doktore un ārstniecības augu pazinēja:

    – Bērzu sula nav slikta, bet nav arī nekāds brīnumlīdzeklis. Būtībā tas ir ar vitamīniem un minerālvielām bagātināts no zemes uzņemtais ūdens. Daudzi bērzu sulu pastiprināti lieto, lai attīrītu organismu, un tas nav melots – uzņemot vairāk šķidruma, tiek nodrošināts urīndzenošs efekts un attīrīšanās patiešām notiek. Protams, šķidrums būtu jālieto arī ikdienā, bet sulu laikā mēs īpaši piedomājam pie tā, lai regulāri padzertos, jo cilvēkam psiholoģiski šķiet – o, bērzu sula jau nav parasts ūdens, tas ir kas īpašs!

    Katrā ziņā apgalvot, ka bērzu sula ir panaceja un, to dzerot, cilvēks noteikti neslimos – noteikti nevaru. Tāpēc – lūdzu, nepārspīlē!

    Kas gan ir tiesa – sulas kvalitātē daudz ko nosaka tas, kur bērzs ir audzis. No bērziem, kas aug zemās, purvainās vietās, kurām maz piekļūst saulītes, sula būs negaršīgāka, var būt pat purva piegarša. Savukārt no saulainās vietās augošiem bērziem sula būs saldāka, dzidrāka, intensīvāk tecēs. Patiesībā visgaršīgākā ir tā sula, kas tek no bērza zariņa, nevis stumbra, – tāda sula ir izgājusi cauri visam stumbram, tāpēc tajā ir lielāka cukuru koncentrācija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē