• Baltijas rekords: Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 766 cilvēki; Igaunijā – 17

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 766 cilvēkiem, kā arī reģistrēti divi jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, bet Igaunijā atklāti vien 17 jauni inficēšanās gadījumi.

    Tas Lietuvā ir lielākais vienas dienas laikā atklātais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš Covid-19 epidēmijas sākuma. Inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī diagnosticēta kopumā 10 949 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 4166 cilvēkiem.

    Pagājušajā diennaktī veikta 3261 analīze, līdz ar to pozitīvi bijuši  23,5% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 954 962 analīzes.

    Vīrusa izraisītā slimība Lietuvā prasījusi pavisam 136 cilvēku dzīvības, bet vēl 47 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

    Lietuvas slimnīcās pašlaik ārstējas 322 Covid-19 pacienti, 31 no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās.

    15 pacientiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 119 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

    Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 26.oktobrī Lietuvā ir 168,5. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 145,37.

    Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 17 cilvēkiem, pirmdien paziņojis Veselības departaments.

    Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 4428, bet 2584 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

    Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 73 cilvēki.

    Igaunijā kopumā veikti  252 957 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 640 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 2,6% visu analīžu.

    No 17 jaunatklātajiem gadījumiem piecos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, divos gadījumos inficētās personas atgriezušās no ārzemēm, no tiem vienā gadījumā no Lielbritānijas un vienā gadījumā no Ukrainas, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

    Igaunijas slimnīcās pašlaik ārstējas 30 Covid-19 pacienti, četriem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

    Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 26.oktobrī Igaunijā ir 41,08.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē